Vilmos herceg és György herceg.

Sok királyi rajongó számára úgy tűnhet, mintha csak tegnap lett volna, amikor Vilmos herceg és Katalin hercegné a St Mary's kórház előtt pózoltak az újszülött György herceggel a karjukban – a fiatal királyi herceg azonban jövő hónapban ünnepli a 9. születésnapját.


Bár György a brit trónt nem fogja egyhamar elfoglalni, várhatóan egy napon király lesz – és ez az, ami a királyi szakértők szerint megváltoztatja majd a közte és testvérei, Sarolta hercegnő és Lajos herceg között fennálló viszonyokat, mivel György lassan elkezd felkészülni a szerepére.

De amikor arról volt szó, hogy elmondják legidősebb fiuknak, mit tartogat számára a jövő, Vilmos és Katalin állítólag kitaláltak egy tervet, hogy Györgyöt ne „véletlenszerűen" tájékoztassák, mivel Vilmos nem érezte jól magát, amikor a királyi feladatokról tanult.

Robert Lacey királyi életrajzíró, a Testvérek csatája című könyv szerzője ezt írja könyvének frissített változatában:

Vilmos nem árulta el a világnak, hogyan és mikor közölte a nagy hírt a fiával. Talán egy nap majd György maga meséli el a történetet. De valamikor a fiú hetedik születésnapja körül, 2020 nyarán, a feltételezések szerint a szülei részletesebben is kitértek arra, hogy a kis hercegnek milyen leendő királyi „szolgálatai és kötelességei" lesznek majd. Vilmos elégedetlen volt azzal, hogy a királyi sorsának egész ügye kezdettől fogva csak úgy zúgott a feje körül.

Miközben Cambridge-ék állítólag óvják a fiukat attól, hogy túl fiatalon túl sokat tanuljon, Rhiannon Mills királyi kommentátor az Expressnek ezt mondta:

Nem szabad elfelejteni, hogy György herceg hatalmas jelentőséggel bír, mint leendő trónörökös, és elkerülhetetlen, hogy az elkövetkező években egyre nagyobb hangsúlyt kapjon. Vilmos és Katalin azonban mindent meg akarnak majd tenni, hogy megpróbálják őt minél távolabb tartani a reflektorfénytől.

Cambridge-ék még idén Windsorba költöznek, és bennfentesek azt állítják, hogy a költözés egyik indítéka az volt, hogy a gyerekeiknek minél több szabadságot és normális életet biztosítsanak, amíg felnőnek.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk