Múlt hét óta Kalifornia történetének legnagyobb bozóttüzei tombolnak. Műholdfelvételeken látszik, hogy mekkora a baj, mutatjuk.


A tűzesetek nem véletlenek, hiszen a térségben hetek óta tart a kánikula. Ahogy mi is megírtuk, a Kaliforniában található Death Valley Nemzeti Parkban 54,4 Celsius-fokot mértek, ami abszolút rekordnak számít, amióta modern eszközökkel mérnek. De más helyeken is évtizedes rekordok dőltek meg.

Jelenleg Kalifornia második és harmadik legnagyobb tüzei tombolnak három különböző területen több mint 3000 négyzetkilométeren.

Hogy nem egyszeri katasztrófáról van szó, azt jól jelzi, hogy az állam történetének tíz legnagyobb bozóttüze 2003 óta gyulladt fel, a három legsúlyosabb 2018 óta. A szakértők szerint ennek egyértelműen a globális felmelegedés az oka.

És egy elgondolkodtató összeállítás a 2020-ban történt tűzesetekről – Szibéria, Ausztrália és Kalifornia tüzei láthatóak a felvételeken:


Forrás: mashable

Friss

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy fellépés erejéig újból összeállt a Backstreet Boys és az 'N Sync fele

A Pride hónap alkalmából lépett fel a Backstreet Boys.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk