Portugáliában ebben a hónapban olyan új látványosság nyílik, amit a tériszonyosok nagy ívben elkerülnek majd valószínűleg.


Európában még nem annyira elterjedtek, mint Kínában, de Portotól egy órányira most elkészítették a kontinens leghosszabb gyalogos függőhídját, ami még világviszonylatban is egyedülálló.

A híd 175 méter magasan van felfüggesztve egy folyó felett, amit hatalmas sziklák vesznek körül.

Mindez 516 méter hosszan.

Rex Features

Az alkotók büszkén is hirdetik a rekordnak számító hosszúságot, és a hidat '516 Arouca'a névre keresztelték. A látogatók már október végétől kipróbálhatják az Aguieiras-vízesést és a Paiva-szorost összekötő látványosságot.

A hidat acélkábelek és fémrács-alapok segítségével építették. Ez teszi lehetővé, hogy úgy érezze az ember, mintha a levegőben sétálna a folyó felett. Az építményt a két oldalán található V alakú betonlábak közé függesztették fel, ami közepén kissé behajlik.

Facebook/516 Arouca

Nagyjából 5-10 perc átkelni rajta. A jó hír, hogy itt nem kell azon aggódnunk, hogy egy animációval „ széttörik" alattunk az üveg – ahogy az Kínában elterjedt mulatság a turisták között –, hiszen üveg helyett fémrácsokkal készült a sétáló rész.

Ha Portugáliában járunk, megéri kipróbálni a gyönyörű kilátást nyújtó hidat.

A figyelmetekbe ajánljuk