Hol a boldogság? 6 kihagyhatatlan cikket ajánlunk a Hamu és Gyémánt magazinból

Kepes Andrással, korunk egyik legnagyobb történetmesélőjével könyvekről és televíziózásról, múltról és jövőről beszélgettünk címlapinterjúnkban. Beck Zoltán, Dolák-Saly Róbert, Juhász Anna és Tombor Nelli a boldogsággal kapcsolatos gondolatait és tapasztalatait osztotta meg velünk; Rujder Vivien színésznő pedig egy nő hat különböző arcát mutatta meg fotósorozatunkban. A Hamu és Gyémánt magazin ma megjelent, boldogság tematikájú lapszámából ajánlunk cikkeket.


Sosem megy ki a divatból

Kepes Andr\u00e1s egy sz\u00e9ken \u00fcl, l\u00e1ba egy m\u00e1sik sz\u00e9ken, k\u00f6nyv \u00f6l\u00e9ben

Kepes András

Hamu és Gyémánt / Pejkó Gergő

Riporterként emberi történeteket hallgatott és osztott meg, regényíróként a történelem és a különböző nézőpontok összeillesztése érdekli, de mint kiderült, játszott már Szabó István-filmben is. Korunk egyik legfigyelemreméltóbb történetmesélőjével, Kepes Andrással storytellingről, hatásról, empátiáról és emberi kapcsolatokról beszélgetünk.

A virtuális legyőzi a valóságost?

Weiler Péter: Bitcoin bánya az Alföldön

Valóban az izmusok indították el a képzőművészet napjainkig tartó radikális változásait? Miért érhet többet egy elégetett műtárgy, mint a hagyományos változata? Honnan ered és merre tart a kriptoművészet, amely milliárdokért képes értékesíteni egy pixelekből álló virtuális punkportrét? Elméletek és elmélkedések a 19. század második felétől napjainkig tartó lázadó művésze(te)kről.

Amikor hazajön a boldogság

\u200bJuh\u00e1sz Anna \u00e9s kisl\u00e1nya, Mimi, k\u00f6nyvek

Juhász Anna

Hamu és Gyémánt / Emmer László

Család, könyvek, erdei tisztás, súlytalanság, egy „tehetségesen előkészített" paradicsomleves, rózsaszín lufik egy tengerparti szobor kezében… A boldogságnak ezer arca van, és mindenkinek máskor, más formában jelenik meg. Erről a szövevényes és sokszínű fogalomról kérdeztük Beck Zoltánt, Dolák-Saly Róbertet, Juhász Annát és Tombor Nellit.

Görögország

\u200bTerasz \u00e9s panor\u00e1ma G\u00f6r\u00f6gorsz\u00e1gban

Terasz és panoráma Görögországban

Unsplash

Nemcsak Európa bölcsője, hanem a turisták egyik legkedveltebb úti célja is a mediterrán Görögország. Kihagyhatatlan városokat, rejtelmes szigeteket, lenyűgöző szállásokat, izgalmas éttermeket és még sok más különleges látnivalót gyűjtöttünk össze mindazoknak, akik úgy érzik, az otthon töltött időszak után végre újra útra kelnének.

Egy nő hat arca

Rujder Vivien - A tekintélyes matriarcha

Hamu és Gyémánt / Galgóczi Németh Kristóf

A szépséges lány, a gondoskodó anya, a bölcs nő, a harcos amazon, a tekintélyes matriarcha, a szenvedélyes szerető – egymástól eltérő archetípusok, amelyek több különböző vagy akár egyetlen nőt is jellemezhetnek különböző élethelyzetekben, szerepekben. Most Rujder Vivien színművész segítségével elevenednek meg a karakterek a magazin lapjain.

Fejben dől el?

Getty Images Hungary

Tudósok szerint a boldogság mesterséges úton is előállítható, mégpedig a pszichológiai immunrendszerünk segítségével. Azt hisszük, a boldogság olyasvalami, amit el kell érni, pedig bennünk van a gépezet, amely képes előállítani. Egy neurológus és egy pszichológus segítségével tudományos alapossággal járjuk körül az első ránézésre megfoghatatlannak tűnő témát.

Már az újságárusoknál!

Az újságárusoknál is megvásárolható és digitálisan is olvasható a magazin nyári lapszáma

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt magazin nyári lapszáma július 8-tól elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk