A jövő zenéje? 6 kihagyhatatlan cikket mutatunk a Hamu és Gyémánt magazinból

Presser Gáborral és Marsalkó Dáviddal saját karrierjük állomásairól, valamint a zene múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgettünk. Mundruczó Kornél filmrendező a számára ikonikus tárgyakról, helyszínekről és alkotásokról mesélt nekünk. Boldizsár Ildikó, Mautner Zsófi, Stork Natasa és Szőnyi Ferenc pedig a reménnyel kapcsolatos gondolatait és tapasztalatait osztotta meg velünk. A Hamu és Gyémánt magazin április 9-én megjelenő, tavaszi lapszámából ajánlunk cikkeket.


Akik megtörik a csendet

\u200bMarsalk\u00f3 D\u00e1vid \u00e9s Presser G\u00e1bor a zongor\u00e1n\u00e1l, a BMC k\u00f6nyvt\u00e1r\u00e1ban

Marsalkó Dávid és Presser Gábor

Hamu és Gyémánt / Emmer László

Hogyan látja a két különböző generációt és stílust képviselő zenész a zene aktuális szerepét az emberek életében, és a változást, amelynek a küszöbén állunk? Hogyan értékeli az egyik korosztály a másik zenéjét? Mennyiben találkoznak hasonló és különböző kihívásokkal? Ezeket a kérdéseket jártuk körül két sikeres zenésszel, Presser Gáborral és Marsalkó Dáviddal.

A művészet édesanyái

\u200bPeter Paul Rubens: Diana \u00e9s Kalliszt\u00f3 (1637-1638)

Peter Paul Rubens: Diana és Kallisztó (1637-1638)

A terhesség a képzőművészet egyik legnépszerűbb témája – lehetne… A művészettörténetet vizsgálva mégis arra a következtetésre juthatunk, hogy ritkán mutatnak kismamákat műalkotásokon. Mi lehet ennek az oka? Milyen mögöttes üzenetet rejtenek a várandós nőket megjelenítő festmények? Winkler Nóra térben és időben kalauzol minket a képek között, miközben bemutatja a művészet leghíresebb édesanyáit.

Ami igazán lényeges

Mundrucz\u00f3 Korn\u00e9l filmrendez\u0151 keresztbe tett k\u00e9zzel

Mundruczó Kornél

Hamu és Gyémánt / Sárosi Zoltán

Ikonok ikonokról: új rovatunkban a hazai közélet sikeres, elismert szereplői mesélnek az őket inspiráló emberekről, helyekről, műalkotásokról és tárgyakról. Elsőként Mundruczó Kornél filmrendező árulja el, melyik a kedvenc budapesti hídja, miért volt felejthetetlen, amikor először járt Berlinben, és milyen verset olvas, ha külföldön rátör a honvágy.

Toscana

Unsplash / Patrick Schneider

Alig van valaki, akinek ne dobogtatná meg a szívét Toscana – különösen most, amikor az utazás komoly akadályokba ütközik –, ezért képzeletben a toszkán tájakra kalauzoljuk az olvasókat, átadva az életérzést, amiért az olasz régió olyannyira szerethető. Csodás kisvárosokat, kihagyhatatlan látnivalókat, élményeket, szállásokat ajánlunk, és a gasztronómiában is elmerülünk.

Van remény!

\u200bStork Natasa sz\u00ednes ruh\u00e1ban, \u00fcres pap\u00edrlapot kap el

Stork Natasa

Hamu és Gyémánt / Mészáros László

Egyszer fent, egyszer lent – nemcsak egy éven, egy hónapon, hanem akár egy napon belül is változhatnak az előjelek, állandó mozgásban tartva az életünket. Ez a hullámzás az elmúlt időszakra különösen jellemző volt. Hol bujkál a nehéz időkben a remény? Erről beszélgettünk Boldizsár Ildikóval, Mautner Zsófival, Stork Natasával és Szőnyi Ferenccel.

Tényleg a vesztébe rohan a világ?

Hamu és Gyémánt

Világvége, apokalipszis, a végidők eljövetele – számtalan forgatókönyv jövendölte meg a múltban és vizionálja jelenleg is az emberiség pusztulását, mégis úgy tűnik, hogy eddig mindig „megúsztuk". Hat baljóslatot és cáfolatukat vesszük sorra, eszközt és érveket adva ezzel arra, hogy együtt bízhassunk egy szebb jövőben, sőt, ha tudunk, tegyünk is érte.

Hamu és Gyémánt magazin már az újságárusoknál!

A Hamu és Gyémánt magazin tavaszi lapszáma április 9-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk