Szépség és érték: kihagyhatatlan cikkek a Hamu és Gyémánt magazinból

Milyen a kapcsolata Mihalik Enikő szupermodellnek az ügynökével, Kajdi Csabával? Mit mesélnek Babos Tímeáról, Jókuti Andrásról, Ott Annáról, Szalóki Ágiról és Zacher Gáborról személyes tárgyaik? Hogyan legyünk időutazók, és milyen üzeneteket hordoznak a gasztroképek a vásznon? A válaszokat keresd a Hamu és Gyémánt ma megjelent, aktuális lapszámában!


A szupermodell és a sztárügynök

\u200bKajdi Csaba \u00e9s Mihalik Enik\u0151 a Sz\u00e9pm\u0171v\u00e9szeti M\u00fazeumban

Kajdi Csaba és Mihalik Enikő a Szépművészeti Múzeumban

Hamu és Gyémánt / Pejkó Gergő

Mihalik Enikő és Kajdi Csaba – bátran állíthatjuk, hogy bámulatos karriert futottak be külön-külön és együtt is. A sikerhez vezető lehetőségekről és áldozatokról, a modellszakma műhelytitkairól, családi hátterükről, kettejük kapcsolatáról és a művészethez fűződő viszonyukról beszélgettünk velük címlapinterjúnkban.

Gasztroképek a vásznon

Getty Images

Az étel nemcsak az élet feltétele, hanem az egyik legnagyobb élvezeti forrása is, éppen ezért a művészet hajnalától fogva megjelenik festményeken és szobrokon. De a megjelenés még nem minden, cikkünkben a jelentést is megvizsgáljuk: az ókori hedonista lakomáktól az utolsó vacsora szegényes étkezésén át a pop-art konzervdobozokig lerántjuk a leplet a terített asztalokról

Mesélő tárgyak

Szal\u00f3ki \u00c1gnes id\u0151kapszula szem\u00e9lyes t\u00e1rgyak hangszerek lovagkereszt

Szalóki Ági énekes, dalszerző és az időkapszulába szánt tárgyai

Haum és Gyémánt / Galgóczi Németh Kristóf

Kihívásokról és sikerekről, a lét elviselhetetlen nehézségéről és könnyűségéről, a törékeny egyensúly megtalálásáról beszélgettünk öt ismert közéleti szereplővel az évzárás és az évkezdés apropójából. Babos Tímea, Jókuti András, Ott Anna, Szalóki Ági és Zacher Gábor a számukra legfontosabb tárgyakat helyezték el rendhagyó időkapszulánkban.

Szingapúr

Ha már utazásról álmodozunk, álmodjunk nagyot! Útikalauzunk segítségével ezúttal gondolatban Szingapúrba repítjük az utazáshiányban szenvedőket. Itt a buja természet és a csúcstechnológia remekül megfér egymás mellett, s a konyhaművészet rajongóiként Kánaánban fogjuk érezni magunkat – és még ezer más okot mutatunk, amiért az ázsiai városállamot megéri felvenni a bakancslistánkra.

Egy reneszánsz ember

\u200bK\u00e1el Csaba a M\u00fcp\u00e1ban, a h\u00e1tt\u00e9rben a S\u00e1ba kir\u00e1lyn\u0151je egyik szerepl\u0151je

Káel Csaba

Hamu és Gyémánt / Sárosi Zoltán

Miben segítette karrierjét mérnöki diplomája? Hogyan mutatkozna be egy elevator pitchben? Mi a különbség rendezés és cégvezetés között? Milyennek tartja a mai művészetfogyasztó embereket? Káel Csabát, a Müpa vezérigazgatóját, a film- és operarendezőt, a friss Kossuth-díjast kérdeztük sokszínű életútjáról.

Hogyan legyünk időutazók?

Irodalmi és filmes alkotások ezreit, kíváncsi fizikusok százait foglalkoztatta az elmúlt évszázadokban az időutazás témája. Nem bizonyított, de nem is cáfolt elméletek alapján utánajártunk a lehetetlennek, és kiderítettük, hogy újra lehet-e írni a történelmet. Tér-idő útikalauz sci-fikedvelőknek és mindenkinek, aki felszállna a múlt- vagy a jövővonatra.

Már az újságárusoknál!

Hamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt magazin téli lapszáma december 22-től elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótól és digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk