Ha túl hamar bebarnul a konyhánkban a banán, és nem szeretnénk, hogy kárba vesszen, érdemes ezeket a recepteket elkészítenünk!
Banánpohárkrém
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- fél ek reszelt narancshéj
- 5 dkg natúr kakaó
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfű
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 6 dkg édesítőszer
- 8 dkg olvasztott kókuszzsír
- 1 felkarikázott narancs
Elkészítése:
A banánt turmixoljuk össze a narancshéjjal, a kakaóval, a fűszerekkel, az édesítővel és a kókuszzsírral. Kis tálkákba adagoljuk ki, majd tegyük hűtőbe és hagyjuk megdermedni.
Olvasd el ezt is!Nem is gondolnád, mekkora hibát követsz el, ha kidobod a banán héját
Banános mufin
- 2 db érett banán
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 0.8 dl olaj
- vaj
Elkészítése:
A banánokat villával törjük össze. A lisztet és a sütőport tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és az összetört banánt, végül alaposan keverjük össze. Ezután vajazzuk ki a muffinsütőt, és a mélyedésekbe kanalazzuk bele a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig süssük, majd a formában hagyjuk kihűlni.Csokis banános szelet
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 4 ek cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 4 ek liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2. 5 dl tej
- 1 ek cukor
- 7 db banán
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Ez is érdekelhet: „Hagyj egy kis helyet a sütinek!" − ezért fér belénk mindig a desszert
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét sóval verjük kemény habbá. A sárgáját pedig kikeverjük ki a cukor egyik felével. Amikor a fehérje már kemény, szórjuk bele a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. A felvert fehérjéhez adjuk hozzá a sárgáját. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként adagoljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, és minden adagolás után keverjük át alaposan. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítsuk, és 160 fokon tűpróbáig süssük.
A vaníliás pudingport főzzük tejjel és a cukorral, majd a banánpépet is adjuk hozzá, ha kihűlt, kenjük a piskótára. Végül a csokoládét olvasszuk fel az olajjal, és fedjük be vele a süteményt. Amikor pedig rádermedt, el is készült.