túlérett banán

Mihez használhatod fel a túlérett banánt? Íme néhány recept!

Ha túl hamar bebarnul a konyhánkban a banán, és nem szeretnénk, hogy kárba vesszen, érdemes ezeket a recepteket elkészítenünk!


Banánpohárkrém

ban\u00e1nkr\u00e9m

Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • fél ek reszelt narancshéj
  • 5 dkg natúr kakaó
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfű
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 6 dkg édesítőszer
  • 8 dkg olvasztott kókuszzsír
  • 1 felkarikázott narancs

Elkészítése:

A banánt turmixoljuk össze a narancshéjjal, a kakaóval, a fűszerekkel, az édesítővel és a kókuszzsírral. Kis tálkákba adagoljuk ki, majd tegyük hűtőbe és hagyjuk megdermedni.

Olvasd el ezt is!Nem is gondolnád, mekkora hibát követsz el, ha kidobod a banán héját

Banános mufin

Shutterstock

Hozzávalók:
  • 2 db érett banán
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 0.8 dl olaj
  • vaj


Elkészítése:

A banánokat villával törjük össze. A lisztet és a sütőport tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, az olajat és az összetört banánt, végül alaposan keverjük össze. Ezután vajazzuk ki a muffinsütőt, és a mélyedésekbe kanalazzuk bele a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig süssük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Csokis banános szelet

Shutterstock

Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 4 ek cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 4 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2. 5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 7 db banán
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj

Ez is érdekelhet: „Hagyj egy kis helyet a sütinek!" − ezért fér belénk mindig a desszert„Hagyj egy kis helyet a sütinek!" − ezért fér belénk mindig a desszert

Elkészítése:

A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét sóval verjük kemény habbá. A sárgáját pedig kikeverjük ki a cukor egyik felével. Amikor a fehérje már kemény, szórjuk bele a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. A felvert fehérjéhez adjuk hozzá a sárgáját. Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként adagoljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, és minden adagolás után keverjük át alaposan. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe simítsuk, és 160 fokon tűpróbáig süssük.

A vaníliás pudingport főzzük tejjel és a cukorral, majd a banánpépet is adjuk hozzá, ha kihűlt, kenjük a piskótára. Végül a csokoládét olvasszuk fel az olajjal, és fedjük be vele a süteményt. Amikor pedig rádermedt, el is készült.

A figyelmetekbe ajánljuk