Nem árt, ha a kedvenc reggelink segít a megfelelő bélműködésben is, és elegendő energiát biztosít a napkezdéshez.
Ennek a csokis-banános zabkásának az elkészítése mindössze 10 percet vesz igénybe, így praktikus, mégis tápláló lehetőséget kínál a rohanó reggelekre.
Akár gyümölccsel is megbolodíthatod ezt a gyerekbarát, egészséges zabpehelyreceptet.
Ez is érdekelhet: A reggelik királya – ez a titka a tökéletes omlettnek
Összetevők
- 2,5 dl víz
- Csipetnyi só
- 12,5 dkg régimódi zabkorpa
- ½ kis banán, szeletelve
- 1 evőkanál csokoládé-mogyoró kenőcs
- Csipetnyi tengeri só
Elkészítés módja
1. lépés
Forrald fel a vizet egy csipet sóval egy kis lábasban. Keverd bele a zabot, csökkentsd a hőfokot közepesre, és időnként megkeverve főzd, amíg a folyadék nagy részét felszívja, kb. 5 percig. Vedd le a tűzről, fedd le, és hagyd állni 2-3 percig. Tedd a tetejére a banánt, a csokoládékrémet és a sót.
Ha tovább olvasnál: Reggelizőt keresel? Ide menjünk, ha meg akarjuk adni a módját!
Fotó: Shutterstock
2. lépés
Keverj össze a régimódi zabot a vízzel és egy csipetnyi sóval egy tálban vagy befőttesüvegben. Fedd le és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Reggel add hozzá a feltéteket. Fogyaszd hidegen vagy melegítsd fel.
Variáció
Forralj fel 1 csésze vizet és egy csipet sót egy kis lábasban. Adj hozzá 7 dkg acélbevágott zabot, csökkentsd a hőfokot, fedd le, és időnként keverve főzd, amíg a folyadék nagy részét felszívja, 15-20 percig. Vedd le a tűzről, és hagyd állni lefedve 2-3 percig. Add hozzá a feltéteket.
A cöliákiában vagy gluténérzékenységben szenvedőknek a „gluténmentes" felirattal ellátott zabot kell használniuk, mivel a zab gyakran keresztszennyeződik búzával és árpával.