Lobogó tűz a modern kandallóban, könyvekkel és dísztárgyakkal megpakolt polcok, puha szőnyeg, halk zene, kényelmes fotelek – akár a saját nappalink is lehetne a The Living Room, amiről nem mindenki tud két alapvető információt, pedig igencsak hasznos tudni őket. Az első, hogy nemcsak szállóvendégek látogathatják, bárki szervezhet ide találkozót vagy elidőzhet itt például egy kávé társaságában. A második pedig, hogy teljesen más a kínálata , mint a sokak által kedvelt ÉS Bisztrónak – és reggeltől estig bármilyen napszakban csillapíthatjuk a The Living Roomban az éhségünket.
Amazóniai acai bowl
Kempinski Hotel Corvinus
Most persze koncentráljunk a reggelire, amelynek új koncepcióját Bárdos Péter, a szálloda helyettes főszakácsa dolgozta ki. A célja az volt, hogy bármilyen ízlésű, a világ bármely pontjáról érkezett (természetesen beleértve Budapestet is) vendég megtalálja itt az álomreggelijét, amit kényelmes környezetben, ráérősen fogyaszthat el. Azoknak, akik nehezen választanak a gazdag kínálatból, reggelicsomagokat is összeállított, így a The French szelekcióban helyben készült croissant-t, vajat, lekvárt, friss gyümölcsöket, narancslét és kávét vagy teát kaphatunk, a The Healthyben amazóniai acaia bowlt, The Living Room Benedictet, zöld juice-t, és kávét vagy teát, a The Corvinusban pedig az angol reggeli magyarosított változatát, frissen sült péksüteményeket, különböző módon elkészített tojásokat, kolbászt, lecsót, bacont, rösztit, spenótot és a szokásos italokat élvezhetjük.
Kempinski Hotel Corvinus
Azoknak, akik nem választanak nehezen, rendelkezésükre áll az à la carte kínálat, amelyből első sorban a signature elemeket érdemes kipróbálni. Ilyen a már említett The Living Room Benedict, ami a jól ismert Eggs Benedict továbbgondolt verziója friss házi kenyérrel, avokádóval, buggyantott tojással, krémes kecskesajttal, napon szárított paradicsommal. Itt kell megjegyeznünk, hogy a The Living Roomban felszolgált tojások a Baranya megyei Heppenheimer farmról, és annak boldog tyúkjaitól származnak – aki egyszer kóstolta őket, tökéletesen érti, hogy miért annyira különlegesek. A 100%-osan vegán erdei gomba toast is a must have-ek közé sorolható: cannellinibab-humusszal és pestóval olyasfajta étel, amit azok is imádni fognak, akik korábban azt hitték magukról, hogy nem szeretik a gombát. Az édesszájúak pedig ne hagyják ki a francia pirítóst, aminek házi kalács az alapja – azt meglocsolják karamellszósszal, mascarponét kanalaznak rá, majd bógyósgyümölcskompóttal spékelik meg. Nem lehet nem nagyokat sóhajtozva enni.
Az élmény akkor válik tökéletessé, ha a reggeli befejeztével kicsit hátradőlünk, és élvezzük, hogy nem mindig kell rohanni.