Öt termék igazi kávérajongóknak

Az elmúlt években megfigyelhető tendencia, hogy a kávéfogyasztás kultúrája folyamatosan tolódik a minőségi termékek irányába. Ez persze nem meglepő, hiszen számtalan olyan márka létezik már, amely elérhető közelségbe hozza számunkra az igazi brazil, ecuadori vagy olasz kávékat. Rajongók lettünk. De vajon mivel tudjuk még inkább feldobni rajongásunk tárgyát? Mutatjuk!Kávéfőző betonból

Egy jó kávéfőző ma már alap, nem nehéz olyan minőségi darabot találni, amely ízélmény szempontjából nem okoz csalódást. És ilyenkor jön képbe a vizualitás: a legtöbb hagyományos presszógép nem mondható éppen filigránnak. Az AnZa úgy döntött, nem rejtegeti, inkább kiemeli kávéfőzője súlyos egyéniségét, így kézi készítésű betonborítást kapott, réz- és porcelánfogantyúkkal kiegészítve. Brutalista stílusával a legtöbb konyhabútortól teljes mértékben elüt, és épp ez a lényeg!

Ár: 364 000 Ft

A világ legdrágább kávéja

blackivorycoffe.com

Néha a legfurcsább módszerekkel készül a legjobb kávé: ott van például a cibetmacska kávé, amely köztudottan az állat ürülékéből készül, de hasonló eljárással állítják elő a Black Ivoryt is, ahol a cibetmacskát elefántra cserélték a képletben. Meglepődünk-e ezek után, ha kiderül, a Black Ivory jelenleg a világ legdrágább kávéterméke?

Ár: 92 000 Ft

Kávés ajándékcsomag

beanbox.com

Ha valamelyik hozzánk közel álló ismerősünket, barátunkat vagy épp családtagunkat szeretnénk meglepni egy igazán egyedi kávés ajándékkal, tökéletes választás a Good Morning Gift Box, mely – ahogy a neve is mutatja – egy előre összeállított reggeliző ajándékcsomag. A Gift Boxban találunk 8 féle reggelit – gofrikat, lekvárokat, kekszet és granolát –, valamint 4 csomag különleges, minőségi kávét.

Ár: 16 600 Ft

Minőségi kávéhoz minőségi kanna

És ha már kiválasztottuk a világ legdrágább kávéját vagy a brunchoz passzoló minőségi kávét, ügyeljünk arra is, hogy megfelelő kannában tároljuk a lefőzött napindítónkat. Itt van például a L'Objet terméke, mely porcelánból készült, és 24 karátos arannyal díszíti. A kanna kapacitása összesen 1,4 liter, így akár egy egész irodát kényelmesen elláthatunk vele kávéval. A szörny dizájnt viselő termék tisztásánál viszont ügyeljünk, semmiképp ne tegyük mosógatógépbe, nem fogja szeretni.

Ár: 163 000 Ft

Kávédaráló a hosszabb utakra

Sokszor irigykedve nézzük a road movie filmek sztárjait, ahogyan az egész életüket maguk mögött hagyva, egy táskával a hátukon felfedezik a világot és lelik meg lelki békéjüket. Egy kérdés azonban felmerülhet bennünk ezekkel a hősökkel kapcsolatban: vajon hogyan darálják le reggelente a kávéjukat? Minden bizonnyal hordozható készüléket használnak, valami olyasmit, mint a VSSL terméke, mely egy alumínium vázzal, és rozsdamentes darálófejjel ellátott kávédaráló, mindez kiegészülve egy prémium csapággyal, mely a hosszú élettartamot garantálja.

Ár: 44 700 Ft

A figyelmetekbe ajánljuk