Egy tányer reggelire készül zabkása mandulával és mazsolával
Képes stabilan tartani a testsúlyt, jót tesz a szívnek, tápanyagokkal látja el a szervezetet és még csak nem is tart sokáig az elkészítése – csak, hogy párat említsünk a zabkása jótékony hatásaiból. Nem is csoda, hogy mostanában egyre többen kezdjük ezzel a tápláló reggelivel a hétköznapjainkat. Néha azonban érdemes egy kicsit felturbózni az egyszerű zabkása-alapreceptet. Jöjjön három különlegesebb zabkása.


Zabkása chia maggal

Görög joghurtba tegyünk egy-egy kanál chia magot, majd ehhez keverjünk is hozzá gyorsan 2 kanál aprószemű zabot. Ezt követően egy befőttesüvegbe kanalazzunk egy réteget az összeállított elegyből, majd arra jöhet egy réteg görög joghurt – ezt ismételjük meg még egyszer. Az egészet tegyük egy éjszakára a hűtőbe, másnap reggel karikázzunk a tetejére valamilyen gyümölcsöt és reggelizhetünk is.

Kakaós-gyömbéres

2 evőkanál aprószemű zabpelyhet és egy mokkáskanál cukrozatlan kakaóport keverjünk össze, majd ehhez adjunk hozzá egy nagyon kevés reszelt gyömbért és egy mokkáskanál mézet. Az egészet öntsük fel forró vízzel – pont annyival, hogy körülbelül egy ujjnyira ellepje – majd takarjuk le, és hagyjuk állni körülbelül 7-8 percig. Ha letelt az idő, karikázzunk a tetejére gyümölcsöt és fogyaszthatjuk is.

Mogyoróvajas

oatmeal in white bowlPhoto by Alexandru Acea on Unsplash

2 evőkanál aprószemű zabpelyhet keverjünk össze egy evőkanál mogyoróvajjal és egy kevés mézzel. Az egészet öntsük fel forróvízzel, majd hagyjuk állni legalább 7-8 percig. Ha letelt az idő, chia maggal szórjuk a zabkásánkat és fogyaszthatjuk is.

A figyelmetekbe ajánljuk