Zabkása chia maggal
Görög joghurtba tegyünk egy-egy kanál chia magot, majd ehhez keverjünk is hozzá gyorsan 2 kanál aprószemű zabot. Ezt követően egy befőttesüvegbe kanalazzunk egy réteget az összeállított elegyből, majd arra jöhet egy réteg görög joghurt – ezt ismételjük meg még egyszer. Az egészet tegyük egy éjszakára a hűtőbe, másnap reggel karikázzunk a tetejére valamilyen gyümölcsöt és reggelizhetünk is.
Kakaós-gyömbéres
2 evőkanál aprószemű zabpelyhet és egy mokkáskanál cukrozatlan kakaóport keverjünk össze, majd ehhez adjunk hozzá egy nagyon kevés reszelt gyömbért és egy mokkáskanál mézet. Az egészet öntsük fel forró vízzel – pont annyival, hogy körülbelül egy ujjnyira ellepje – majd takarjuk le, és hagyjuk állni körülbelül 7-8 percig. Ha letelt az idő, karikázzunk a tetejére gyümölcsöt és fogyaszthatjuk is.
2 evőkanál aprószemű zabpelyhet keverjünk össze egy evőkanál mogyoróvajjal és egy kevés mézzel. Az egészet öntsük fel forróvízzel, majd hagyjuk állni legalább 7-8 percig. Ha letelt az idő, chia maggal szórjuk a zabkásánkat és fogyaszthatjuk is.