Hozzávalók:
- 300 g zabpehely
- kakaó por
- 130 g mogyoróvaj
- 150 g vaj
- 80-100 g cukor
- 1 dl tej
- 1 teáskanálnyi vanília aroma
Ez is érdekelhet! A barackos cobblernél nincs egyszerűbb sütemény – készítsd el te is!
Elkészítése:
1. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ha más munkafelületet választunk, figyeljünk, hogy a sütőpapír jól fedje a felületet.
2. A zabot összekeverjük a mogyoróvajjal és állni hagyjuk.
3. A kristálycukrot és a kakaó port egy lábasba összeöntjük és habverővel csomótlanra keverjük.
4. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a vanília aromát, majd az egészet közepes-magas lángon, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
A sütemény elkészítéséhez mindössze hét összetevőre van szükség
Fotó: Shutterstock
5. Miután felforrt, levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a mogyoróvajjal összekevert zabot. Alaposan elkeverjük a masszát.
6. Utolsó lépésként kisebb-nagyobb gombócokat gyúrunk a masszából, a sütőpapírra helyezzük, majd laposra nyomjuk őket. Ezután hagyjuk kihűlni az elkészült csokis-mogyorós zabfalatokat.
Ajánljuk figyelmedbe! Édes-savanyú menyország: így készül a legfinomabb cseresznyés pite