Csokis-mogyorós zabfalatok
Fotó: Shutterstock

Alig tizenöt perc alatt elkészül és isteni az íze ennek a sütés nélküli süteménynek

Itt a legegyszerűbb, sütés nélküli desszert titka!

Egy desszert szinte mindig jól esik, de érthető, ha néha az elkészítéshez szükséges tésztadagasztáshoz, kelesztéshez, a sütő felforrósításához semmi kedvünk. Ilyenkor jönnek igazán jól azok a sütemények, amik sütés nélkül is elkészíthetők: nemcsak az az előnyük, hogy pillanatok alatt megvannak, de takarítani sem különösebben kell utánuk, ráadásul az ízük is isteni! Recept.


Hozzávalók:

  • 300 g zabpehely
  • kakaó por
  • 130 g mogyoróvaj
  • 150 g vaj
  • 80-100 g cukor
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanálnyi vanília aroma

Ez is érdekelhet! A barackos cobblernél nincs egyszerűbb sütemény – készítsd el te is!

Elkészítése:

1. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ha más munkafelületet választunk, figyeljünk, hogy a sütőpapír jól fedje a felületet.

2. A zabot összekeverjük a mogyoróvajjal és állni hagyjuk.

3. A kristálycukrot és a kakaó port egy lábasba összeöntjük és habverővel csomótlanra keverjük.

4. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a vanília aromát, majd az egészet közepes-magas lángon, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.

S\u00fct\u00e9s n\u00e9lk\u00fcli zabfalatok

A sütemény elkészítéséhez mindössze hét összetevőre van szükség

Fotó: Shutterstock

5. Miután felforrt, levesszük a tűzhelyről és hozzáadjuk a mogyoróvajjal összekevert zabot. Alaposan elkeverjük a masszát.

6. Utolsó lépésként kisebb-nagyobb gombócokat gyúrunk a masszából, a sütőpapírra helyezzük, majd laposra nyomjuk őket. Ezután hagyjuk kihűlni az elkészült csokis-mogyorós zabfalatokat.

Ajánljuk figyelmedbe! Édes-savanyú menyország: így készül a legfinomabb cseresznyés pite

A figyelmetekbe ajánljuk