Cseresznyés pite
Fotó: Shutterstock

A cseresznyés pite pofonegyszerű és az egész család imádni fogja

Édes-savanyú menyország: így készül a legfinomabb cseresznyés pite

Ha létezik igazi klasszikus sütemény, akkor a cseresznyés pite mindenképpen az! Nem csupán a habkönnyű tésztája, de a savanykás töltelék miatt is tökéletes választás lehet egy kisebb vagy nagyobb családi összejövetelre a nyáron, amit minden korosztály imádni fog. Recept.



Hozzávalók a tésztához:

  • 75 g mandulaliszt
  • 60 g cukor
  • 1 teáskanálnyi só
  • 350 g fehérliszt
  • 250 g vaj
  • 2 tojás
  • sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 700 g cseresznye
  • 50 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • zsemlemorzsa

Ez is érdekelhet! Egyszerű, mégis csodálatos: így készül az epres galette

Csereszny\u00e9s pite

A pitét az elkészítése után akár fagyival is tálalhatjuk

Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

1.A tésztához dolgozzuk össze a száraz hozzávalókat: a kétféle lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a vajat.

2. Válasszuk szét a tojásokat és a sárgájukat adjuk hozzá a keverékhez. Ezután a masszához adjuk hozzá a tejfölt.

3. Lisztezett felületen gyúrjunk belőle tésztát, majd válasszuk ketté: az egyik legyen nagyobb, a formája miatt. Hagyjuk pihentetni a hűtőben, legalább egy órára.

4. Ha nem magozott cseresznyét választottunk, magozzuk ki, majd szórjuk meg cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal.

Ajánljuk figyelmedbe! Pofonegyszerű desszert pár perc alatt: répás muffin

5. A nagyobbik fél tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd helyezzük egy kivajazott tepsibe. Szórjunk rá zsemlemorzsát, ezután pedig oszlassuk el rajta egyenletesen a beízesített cseresznyét.

6.A kisebb tésztát is nyújtsuk ki, vágjunk belőle csíkokat és helyezzük a töltelék tetejére. Ezután kenjük be tojásfehérjével.

7.Az egészet helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 45 percig.

A figyelmetekbe ajánljuk