Hozzávalók:
- 9 db őszibarack
- 50 g barna cukor
- 50 g cukor
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
- fahéj ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 1 citromból nyert citromlé
- 125 g finomliszt
- 50 g barna cukor
- 50 g cukor
- 1 tk sütőpor
- 85 g vaj
- 50 ml víz
Olvasd el ezt is! Kár kidobni a kávézaccot, mennyei sütemény készülhet belőle
Elkészítése:
Kezdésnél az őszibarackokat érdemes leforrázni és meghámozni. A barackokat tehát tegyük egy edénybe, forró vízzel öntsük le, hagyjuk lefedve állni negyed órát, majd tegyük a barackokat hideg vízbe és húzzuk le a héjukat.
A meghámozott barackokat vágjuk gerezdekre, szórjuk meg a cukorral, a keményítővel és ízlés szerint fahéjjal és szerecsendióval is. Facsarjuk rá egy citrom levét is, majd forgassuk össze az egészet alaposan.180 fokos sütőben negyed órát süssük elő a barackokat.
Amíg elősülnek a barackok, a tésztához morzsásra gyúrjuk a lisztet a kétféle cukorral, a sütőporral és a hideg vajjal. Amikor már olyan az állaga, mint a vizes homoknak, hozzáöntünk egy kevés forró vizet, majd spatulával egyneműre keverjük. Akkor jó, ha ragacsos, picit tapadós a tészta állaga.
A tésztát a közben megsült barackok tetejére porciózzuk két evőkanál segítségével. Amikor már az összes tészta a gyümölcsre került, a tetejét megszórjuk egy kevés fahéjas cukorral.Visszatesszük a sütőbe a pitét és szűk félóra alatt készre sütjük.