Shutterstock
június 16., 2024  ●  Gasztronómia
Hamu és Gyémánt

A barackos cobblernél nincs egyszerűbb sütemény – készítsd el te is!

Ínycsiklandó sütemények elkészítéséhez nem kell feltétlenül megannyi különleges hozzávaló és rengeteg idő. Ezt a barackos cobblert pikkpakk összedobhatod te is. Recept.

Hozzávalók:

  • 9 db őszibarack
  • 50 g barna cukor
  • 50 g cukor
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • fahéj ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 125 g finomliszt
  • 50 g barna cukor
  • 50 g cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 85 g vaj
  • 50 ml víz

Shutterstock

Olvasd el ezt is! Kár kidobni a kávézaccot, mennyei sütemény készülhet belőle

Elkészítése:

Kezdésnél az őszibarackokat érdemes leforrázni és meghámozni. A barackokat tehát tegyük egy edénybe, forró vízzel öntsük le, hagyjuk lefedve állni negyed órát, majd tegyük a barackokat hideg vízbe és húzzuk le a héjukat.

A meghámozott barackokat vágjuk gerezdekre, szórjuk meg a cukorral, a keményítővel és ízlés szerint fahéjjal és szerecsendióval is. Facsarjuk rá egy citrom levét is, majd forgassuk össze az egészet alaposan.

180 fokos sütőben negyed órát süssük elő a barackokat.

Amíg elősülnek a barackok, a tésztához morzsásra gyúrjuk a lisztet a kétféle cukorral, a sütőporral és a hideg vajjal. Amikor már olyan az állaga, mint a vizes homoknak, hozzáöntünk egy kevés forró vizet, majd spatulával egyneműre keverjük. Akkor jó, ha ragacsos, picit tapadós a tészta állaga.

A tésztát a közben megsült barackok tetejére porciózzuk két evőkanál segítségével. Amikor már az összes tészta a gyümölcsre került, a tetejét megszórjuk egy kevés fahéjas cukorral.Visszatesszük a sütőbe a pitét és szűk félóra alatt készre sütjük.

Nyitókép: Shutterstock

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzáférhetőségi eszközök