25 perc alatt elkészíthető ez a tésztaétel, amely tökéletes választás a tavaszi időszakban – ráadásul kevés kalóriát tartalmaz.
Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha rövid idő alatt kell elkészítenünk a vacsorát. Ajánlunk egy pillanatok alatt elkészíthető tésztareceptet a BBC Good Food nyomán, amellyel két személy is jól lakik – anélkül, hogy aggódniuk kellene a túlzott kalóriabevitel miatt.
Ez is érdekelhet: Kerüljük ezt a hibát, ha hagymával főzünk!
Hozzávalók:
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db kisebb vöröshagyma, apróra vágva
- 150 g csiperkegomba
- 150 g tagliatelle tészta
- 2 gerezd fokhagyma, apróra zúzva
- 200 g alacsony zsírtartalmú crème fraîche (esetleg tejföl)
- 15 g parmezán sajt
- 120 g bébispenót
- chilipor (igény szerint)
1. lépés
Melegítsük fel az olívaolajat egy közepes méretű serpenyőben, majd süssük ki a hagymát és a gombát körülbelül 10 percig. Eközben készítsük el a tésztát a csomagoláson olvasható útmutatót követve.
2. lépés
Adjuk hozzá a serpenyő tartalmához a fokhagymát és süssük további két percen át. Ezt követően jöhet a crème fraîche és a parmezán, végül pedig a bébispenót.
Ezt is figyelmedbe ajánljuk! Ha már unod a bolti verziót: házi gofri egyszerűen
3. lépés
Ha a tészta elkészült, szűrjük le, de hagyjunk meg kb. 25 ml vizet. Öntsük a tésztát a gombás szószhoz, majd az egészet tegyük vissza a főzőlapra és süssük alacsony hőmérsékleten kb. 5 percig. Végül öntsük hozzá a megmaradt vizet. A kész ételt ízlés szerint fűszerezhetjük chilivel vagy borssal.