tészta
Fotó: Unsplash

Krémes, finom és percek alatt kész: spenótos-gombás tészta

25 perc alatt elkészíthető ez a tésztaétel, amely tökéletes választás a tavaszi időszakban – ráadásul kevés kalóriát tartalmaz.


Akkor sem kell kétségbe esnünk, ha rövid idő alatt kell elkészítenünk a vacsorát. Ajánlunk egy pillanatok alatt elkészíthető tésztareceptet a BBC Good Food nyomán, amellyel két személy is jól lakik – anélkül, hogy aggódniuk kellene a túlzott kalóriabevitel miatt.

Hozzávalók:

gomba

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db kisebb vöröshagyma, apróra vágva
  • 150 g csiperkegomba
  • 150 g tagliatelle tészta
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra zúzva
  • 200 g alacsony zsírtartalmú crème fraîche (esetleg tejföl)
  • 15 g parmezán sajt
  • 120 g bébispenót
  • chilipor (igény szerint)

1. lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy közepes méretű serpenyőben, majd süssük ki a hagymát és a gombát körülbelül 10 percig. Eközben készítsük el a tésztát a csomagoláson olvasható útmutatót követve.

2. lépés

Adjuk hozzá a serpenyő tartalmához a fokhagymát és süssük további két percen át. Ezt követően jöhet a crème fraîche és a parmezán, végül pedig a bébispenót.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk! Ha már unod a bolti verziót: házi gofri egyszerűen

3. lépés

Ha a tészta elkészült, szűrjük le, de hagyjunk meg kb. 25 ml vizet. Öntsük a tésztát a gombás szószhoz, majd az egészet tegyük vissza a főzőlapra és süssük alacsony hőmérsékleten kb. 5 percig. Végül öntsük hozzá a megmaradt vizet. A kész ételt ízlés szerint fűszerezhetjük chilivel vagy borssal.

A figyelmetekbe ajánljuk