Az alábbi air fryerben sült tészta bebizonyítja, hogy van élet a chips-popcorn-mogyoró szentháromságon túl is.
Számos recept, hogy az air fryer az egyik legjobb dolog, ami a konyhánkkal történhet. Ezek közé tartozik az a ropogóssá sült tészta is, amit pár egyszerű lépéssel elkészíthetünk, majd mártogatósokkal kiegészítve fogyaszthatjuk.
Ezt is olvasd el! Nem érdemes eldobni ennek a zöldségnek a héját, a legfinomabb rágcsálnivaló készülhet belőle
Milyen tészták illenek legjobban ehhez a recepthez?
Mielőtt beindítanánk a légsütőt, fontos eldönteni, milyen tésztából kívánunk snacket varázsolni. Kezdetnek érdemes nagyobb felületű, szélesebb tésztákat választani – mint a penne vagy a rigatoni – amelyek bordázott textúrájuk miatt lehetővé teszik, hogy a fűszerek és a szószok a tésztára tapadjanak.
Az elkészítés
Fotó: Shutterstock
A nyers tésztát tegyük be a 200 fokra előmelegített air fryerünkbe, majd süssök nagyjából 10 percig – nem árt, ha néha megnézzük a készülő rágcsát, és ha úgy találjuk, átrázzuk azt.
Ez is érdekelhet: Palacsinta air fryerben sütve? Miért ne!
Amennyiben valami egzotikusabb ízre vágynánk, a Daily Meal cikke erre az eshetőségre is ad egy kitűnő receptet: tegyünk paprikát, cayenne-i borsot, fokhagymaport, kakukkfüvet és oregánót a keverékünkbe, amellyel meghintjük majd készre sült tésztánkat.
Milyen mártogatóst készítsünk?
Ha valami gazdagabb ízkombinációra vágynánk, érdemes kipróbálnunk egy olvasztott vajból, apróra vágott fokhagymából, finomra reszelt parmezán sajtból és friss fűszernövényekből – bazsalikomból vagy kakukkfűből – összeálló mártogatóst.
Ha még mindig bizonytalanok vagyunk az ízösszeállítást illetően, gondoljunk a kedvenc chipsünk ízére, és csak utánozzuk le azokat az összetevőket.