tésztafajták

Az alábbi air fryerben sült tészta bebizonyítja, hogy van élet a chips-popcorn-mogyoró szentháromságon túl is.


Számos recept, hogy az air fryer az egyik legjobb dolog, ami a konyhánkkal történhet. Ezek közé tartozik az a ropogóssá sült tészta is, amit pár egyszerű lépéssel elkészíthetünk, majd mártogatósokkal kiegészítve fogyaszthatjuk.

Ezt is olvasd el! Nem érdemes eldobni ennek a zöldségnek a héját, a legfinomabb rágcsálnivaló készülhet belőle

Milyen tészták illenek legjobban ehhez a recepthez?

Mielőtt beindítanánk a légsütőt, fontos eldönteni, milyen tésztából kívánunk snacket varázsolni. Kezdetnek érdemes nagyobb felületű, szélesebb tésztákat választani – mint a penne vagy a rigatoni – amelyek bordázott textúrájuk miatt lehetővé teszik, hogy a fűszerek és a szószok a tésztára tapadjanak.

Az elkészítés

airfryer

Fotó: Shutterstock

A nyers tésztát tegyük be a 200 fokra előmelegített air fryerünkbe, majd süssök nagyjából 10 percig – nem árt, ha néha megnézzük a készülő rágcsát, és ha úgy találjuk, átrázzuk azt.

Ez is érdekelhet: Palacsinta air fryerben sütve? Miért ne!

Amennyiben valami egzotikusabb ízre vágynánk, a Daily Meal cikke erre az eshetőségre is ad egy kitűnő receptet: tegyünk paprikát, cayenne-i borsot, fokhagymaport, kakukkfüvet és oregánót a keverékünkbe, amellyel meghintjük majd készre sült tésztánkat.

Milyen mártogatóst készítsünk?

Ha valami gazdagabb ízkombinációra vágynánk, érdemes kipróbálnunk egy olvasztott vajból, apróra vágott fokhagymából, finomra reszelt parmezán sajtból és friss fűszernövényekből – bazsalikomból vagy kakukkfűből – összeálló mártogatóst.

Ha még mindig bizonytalanok vagyunk az ízösszeállítást illetően, gondoljunk a kedvenc chipsünk ízére, és csak utánozzuk le azokat az összetevőket.

De nagyon egyszerűen támaszkodhatunk bármilyen konyhánkban fellelhető fűszerre is, elrontani ezt a receptet ugyanis nem lehet.

A figyelmetekbe ajánljuk