Rengeteg tippet olvashatunk az interneten arról, mivel is tehetjük a lehető legfinomabbá sült burgonyánkat. Sokan tesznek említést a zsiradékról vagy magának a krumplinak a minőségéről, a megoldás azonban úgy tűnik, egy ennél sokkal kézenfekvőbb hozzávalóban rejlik.
Mindannyian egyetértünk abban, hogy a hagyományos sült krumpli a világ legnépszerűbb ételei közé tartoznak. És bár az elkészítése egyszerűnek tűnhet, de – már csak a különböző preferenciák miatt is – sok apró akadályban bukhatunk el a tökéletes sült burgonya felé vezető úton. Most elárulunk azonban egy hozzávalót, amely minden problémára gyógyírként szolgál majd.
Ez is érdekelhet: Chips mikróban készítve? Próbáld ki te is!
Elsőként érdemes leszögezni, hogy egy air fryerben – azaz a légkeverékes sütőben – sokkal egyszerűbb elérnünk, hogy a krumplink egyszerre süljön ropogóssá és aranybarnává.
Fotó: Shutterstock
Ennek fő oka, hogy nem vagy csak nagyon csekély mennyiségű olajra van szükségünk, így nem lesz mi eláztassa a burgonyát. Másik nagy előnye, hogy az egész sütési procedúra jóval kevesebb idő alatt megy végbe, mintha hagyományos sütővel dolgoznánk.
Mivel az air fryer használatakor nincs szükség előmelegítésre, így eleve közel 20 perc előnnyel indulunk, ráadásul körülbelül feleannyi idő alatt megsül majd az ételünk, mint egy hétköznapi sütőben – idézi a Daily Meal cikkét a Vince magazin.
A szódabikarbónás trükk
A tökéletes házi sült krumpli elkészítése azonban már a sütőbe való behelyezés előtt eldől. Első lépés gyanánt forraljunk fel a krumpilink mennyiségéhez igazodó szódabikarbónás vízet, amelybe beletesszük a zöldséget 10-15 percre főni.
Ezt is olvasd el! Ezzel a zsírral készítve még ízletesebb lesz a sült burgonyánk
Ez az eljárás segít kialakítani a burgonya felszínén egy keményítőréteget, amely által biztosak lehetünk abban, hogy ropogós héjú sült krumplit kapunk. Miután kivettük a vízből a burgonyákat, keverjük össze őket nagyon kevés olajjal, sóval, és fűszerezzük ízlés szerint, majd helyezzük az air fryer kosarába.
Miután eltelt 10 perc, keverjük meg, majd hagyjuk további 8-10 percig, amíg szép aranybarnára sül.