A tésztától és a burgonyától kezdve a tojáson át a süteményig számos étel elkészíthető (nem csak újramelegíthető) a mikrohullámú sütőben. Sokan főznek krumplit mikrohullámú sütőben, de mi a helyzet a ropogós chipsszel? Semmi fröcsögő olaj, semmi káosz a konyhában, csak pár burgonya, egy mikró és egy ízletes rágcsa pár perc alatt. Ha a lehető legegyszerűbben szeretnénk házi készítésű burgonyaszirmokat, akkor ez a recept a legjobb választás!
Hozzávalók:
- 2-3 közepes méretű burgonya
- olívaolaj
- só, ízlés szerint
- fűszerek (pirospaprika, fokhagymapor, vagy kedvenc fűszereid)
Ez is érdekelhet: Ezzel a zsírral készítve még ízletesebb lesz a sült burgonyánk
Olvasd el ezt is! Egy apró trükk segítségével extra puhára varázsolhatjuk a házi készítésű kenyerünket
Elkészítése:
- Mossuk meg alaposan és hámozzuk meg a burgonyát. Vágjuk vékony szeletekre. Minél vékonyabb a szelet, annál hamarabb megsül a mikróban.
- Tegyük a szeleteket egy tiszta konyharuhára vagy papírtörlőre, majd szárítsd meg a felesleges nedvességet. (Mikrohullámú sütés előtt érdemes a burgonyaszeleteket hideg vízbe is áztatni, ami leöblíti a keményítő egy részét, és ropogósabb chipset eredményez.)
- Helyezzük a szeleteket egy tálba, és locsoljuk meg olívaolajjal. Forgassuk át, hogy minden oldalukat bevonja az olaj.
- Ezt követően fűszerezzük meg a burgonyaszeleteket sóval és a választott fűszerekkel. Keverjük át.
- Helyezzük el a szeleteket egy mikrohullámú sütőálló tányéron vagy tepsin. Ügyeljünk arra, hogy a szeletek ne érjenek össze.
- Süssük a mikrohullámú sütőben magas hőfokon, körülbelül 5 perces időközönként forgassuk meg a szeleteket. Figyeljünk arra, hogy ne hagyjuk ki semelyik szeletet, mert néhány hamarabb elkészülhet.
- A sütési idő változhat a szeletek vastagságától és a mikrohullámú sütő teljesítményétől függően, a lényeg, hogy chipsek aranybarnák és ropogósak legyenek.
- Miután elkészültek, hagyjuk kihűlni egy kicsit, hogy még jobban megdermedjen.