A népszerű gyorsétteremben bevezettek egy teljesen más köretet, így mostantól Japánban a klasszikus hamburger-sült krumpli kombó helyett a szendvicsekhez ropogós ramen tésztát ajánlanak. A vásárlók azonban nem igazán vannak el ragadtatva az új ötlettől – írja a Vince.
Ha a Burger Kingben csak ropogós ramen van, akkor lehet, hogy inkább a McDonaldsba megyek
– nyilatkozta egy vendég a CBS-nek.
Mielőtt azonban a Burger King előállt volna a ropogós ramennel, jó pár dologgal kísérletezett. Például főtt ramennel, grillezett tintahallal, almás pitével. Igen, az utóbbit is a sült krumpli helyettesítésére szánták, de érhető módon ez egyáltalán nem vált be.
Más gyorsétteremláncok is hasonló gondokkal küzdenek, részben az ellátási láncok körüli problémák, részben a vártnál erősebb kereslet, részben a magas élelmiszerárak miatt. Van, ahol pedig az időjárás zavar be, így történt ez az ausztrál KFC-kben, ahol a saláta helyett káposztát kínálnak a vendégeknek.