amerikai palacsinta

Palacsinta air fryerben sütve? Miért ne!

Az elmúlt évben az air fryerek a háztartások kötelező – illetve menő – konyhai eszközévé váltak, hiszen rendkívül gyorsan és praktikusan készíthetjük el kedvenc ételeinket. Az internetet böngészve pedig újra és újra ámulatba eshetünk, hogy mennyi mindent lehetséges a légsütőben elkészíteni, a főtt tojástól kezdve a fánkig. De mi a legújabb trend? A palacsintasütés!



Egy TikTok-felhasználó által közzétett videóból pedig mi is elleshetjük, hogy miképp készíthetők el az isteni amerikai palacsinták a légsütő segítségével.

Ez is érdekelhet: Egyáltalán nem mindegy, hogyan melegíted meg a kihűlt pizzát – ezek a legjobb módszerek

A módszer:

A videóban látható, ahogy a trükköt bemutató férfi palacsintatésztát önt a légsütő kosarában lévő zsírpapírra. Alatta további zsírpapírrétegek vannak, amelyek közé palacsintatésztát tesz. A finomságok pedig kivéve a légsütőből, tökéletesen átsültnek tűnnek.

Ha esetleg még fejlesztenéd a palacsintatészta recepted: Egy apró trükk, és elkészíthetjük a világ legpuhább palacsintáját

Mivel a megélhetési költségek válsága továbbra is sújtja a háztartásokat, sokan fordultak a légsütőkhöz, mint energiatakarékosabb főzési módszerhez. A készülék sokkal gyorsabban felmelegszik, mint a sütő, ezért rövidebb idő alatt főzi meg az ételt, és ezzel energiát takarít meg. (Nekünk is.)

Úgy tűnik, sokaknak bejött a módszer, egy kommentelő a következőképp fogalmazott:

Annyira légsütő-ellenes voltam, mert ki akar száraz chipset és csirkét enni? De most, hogy látom, mi mindent lehet még velük csinálni, meggondoltam magam, és azon tanakodom, hogy veszek egyet.

Néhányan viszont csalódottak voltak, ő szerintük nem működik olyan jól trükk, mint azt sokan remélték. Volt, aki csalásnak nevezte a videót, más pedig azt írta, hogy majdnem felgyújtotta a konyháját a módszer kipróbálása közben.

Hogyan érhetjük el a kívánt eredményt és kerülhetjük el a káoszt?

Érdemes lecsökkenteni a légsütő hőmérsékletét. Emellett érdemes a sütőpapírt egy kevéske kenjük meg vajjal vagy olajjal megkenni, mielőtt a tésztát ráöntjük, és a legfelső palacsinta tetejére pedig tegyünk vajat, amikor már félig átsült.

A figyelmetekbe ajánljuk