palacsinta
Shutterstock

Egy apró változtatás, és elkészíthetjük a világ legpuhább palacsintáját

Az összetevők viszont semmit nem változnak.

Egy friss palacsinta bármikor feldobhatja a napunkat. Többféle módon készíthetjük és ízesíthetjük, sósan vagy édesen is, és teljesen személyre szabhatjuk.

Egy dologban azonban konszenzus van: minél puhább, annál jobb.

A Vince mutatta be azt az Instagram-videót, amelyből kiderült, mi a kulcsa a lehető legomlósabb, legpuhább, leglevegősebb palacsintának.

A legjobb az egészben, hogy a „titok” sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. A puha palacsinta elkészítéséhez nem kell új hozzávalót adni a tésztához, de még úgy konyhai eszköz sem szükséges. Minden a technikán múlik.

A tojás a kulcs 

A meglepő megoldásairól és praktikáriól ismert problemsolvedshow Instagram-fiók szerint az extrán puha palacsinta a tojásokon múlik: a lényeg, hogyan verjük fel őket.

A lenti videó ajánlása szerint szét kell választani a tojássárgáját és a fehérjét, mielőtt a tojásokat a keverőtálba dobjuk. Miután szétválasztottuk őket, adjunk tejet és olvasztott vajat a tojássárgájához és keverjük simára. Utána következik a tojásfehérje. Fontos, hogy jó minőségű habbá verjük! Ezt kézzel is megtehetjük, de a videóban elektromos habverőt ajánlanak, hogy a lehető leglágyabb legyen. Ezután keverjük össze a lisztet tejes-vajas tojássárgáját, majd a végén adjuk hozzá a tojásfehérjét.

Érdemes megfogadni a tippet, mivel a tojások szétválasztásán kívül lényegében nincs semmilyen extra munka. A legnehezebb része a folyamatnak – vagy bármelyik palacsintareceptnek – a sütésnél következik. Némi rutin szükséges hozzá, hogy a palacsintafordítás anélkül menjen, hogy a tésztát mindenhová szétfröcskölnénk – ez azonban gyakorlással orvosolható.

A videóban ugyan klasszikus amerikai palacsintát mutatnak be, de a trükk kipróbálható a „hagyományos” változatnál is. Van persze más, tuti módszer is a tökéletes palacsinta elkészítéséhez: ebben a cikkünkben bemutattunk már egy „tökéletes” palacsinta receptet egy olyan ember ajánlásával, aki már 18 ezret sütött meg belőle.

A figyelmetekbe ajánljuk