spenótlevelek

5 könnyű spenótos recept, amit mindenképp próbálj ki te is!

Ahogy egyre többen figyelnek az egészséges táplálkozásra, úgy a zöldségek, mint például a spenót, egyre népszerűbbé válnak a konyhákban. Ez a vadhajtású leveles nemcsak tápláló, hanem változatos receptek tökéletes alkotóeleme is lehet. Ezért összegyűjtöttünk öt könnyedén elkészíthető spenótos receptet, amelyekhez nem kell szakácsdiploma vagy ritka hozzávalók, csak egy kevés kreativitás és néhány alapvető összetevő.


Spenótos banán smoothie

Bár elsőre lehet ijesztően hangzik, ez a turmix rendkívül ízletes és egészséges is. A spenótos banán smoothie tehát nemcsak könnyen elkészíthető, de tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. Egyszerűen csak keverjük össze a maréknyi friss spenótot, egy érett banánt, egy pohár mandulatejet, illetve egy kis mézet a turmixgépben. És kész is!

De akár levest is készíthetünk belőle: Kísérleteznél a konyhában? Íme egy isteni spenótkrémleves recept

Spenótos rántotta

Reggelire vagy könnyed vacsorának remek választás lehet a spenótos tojásrántotta. Pároljuk meg egy kis vajon vagy olívaolajon a friss spenótot, majd öntsük rá a felvert tojást. Keverjük össze, és ízesítsük. Ha szeretnéd fokozni az ízeket, reszelj rá egy kevés sajtot is.

Villámgyors tészta

Ha nincs túl sok időnk, és valami gyorsra és táplálóra vágyunk, próbáljuk ki a villámgyors spenótos tésztát. Forraljunk fel egy nagy lábasnyi vizet, és főzzük meg a kedvenc tésztánkat. Közben egy serpenyőben pirítsunk le egy kis fokhagymát olívaolajon, majd adjuk hozzá friss spenótleveleket. Pároljuk pár percig, majd keverjük össze a főtt tésztával. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A végén pedig egy kis parmezánnal is megszórhatjuk.

De akár magából a zöldségből is csinálhatsz tésztát: Spenótból tészta? Pár perc alatt te is elkészítheted!

Csirkével párosítva

A spenótos csirkemell tekercs elegáns, mégis egyszerű vacsora lehet. Lapítsuk ki a csirkemell szeleteket, majd sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Tegyünk a közepükre friss spenótleveleket és néhány szelet paradicsomot. Tekerjük fel, majd tűzzük át fogpiszkálóval, hogy a tekercs ne essen szét. Süssük aranybarnára a csirkemellet, majd tálaljuk tetszőleges körettel.

​Egy kis csavar a hagyományos krumplipürében

Főzzük meg krumplit, majd törjük össze és nyomkodjuk át egy kis vajjal és tejjel. Közben egy másik serpenyőben pároljuk meg a spenótot egy kevés vajon és fokhagymán. Ha kész, keverjük össze a spenótot a krumplival, adjunk hozzá sót, borsot, és ha szeretjük a csípőset, egy kis apróra vágott chilit is tehetünk hozzá.

A figyelmetekbe ajánljuk