A paradicsomos alapú lasagne-t már mindenki ismeri, ezért épp itt az ideje beújítani a spenótos, kecskesajtos változatára.

Hozzávalók:

  • 3 fokhagyma
  • 3 közepes nagyságú hagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 600 g spenótlevél
  • 2-3 ek víz
  • ízlés szerint só és bors
  • csipetnyi szerecsendió

Besamel mártáshoz:

  • 50 g vaj
  • 50 g búzaliszt
  • 500 ml tej
  • 500 ml zöldségleves
  • frissen őrölt bors
  • kevés reszelt szerecsendió

Ezen kívül még szükségünk lesz:

    • 300 g kecskesajtra
    • 225 g előfőzés nélküli lasagne lapra
    • 100 g reszelt sajtra

Elkészítése: a fokhagymát és a hagymát letisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A serpenyőben felforrósított olívaolajban mindkettőt üvegesre pároljuk, majd felengedés nélkül hozzá adjuk a spenótot és kis vizet. A spenótot fedő alatt, alacsony hőfokon felengedjük, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

A besamelhez a vajat edényben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, keverés közben világosbarnára hevítjük. Ezt követően hozzáöntjük és kézi habverővel belekeverjük a tejet és a levest, ügyelve arra, hogy csomómentes legyen. Keverés közben felforraljuk, alacsony hőfokon 5 percig főzzük. Sóval, borssal és szintén szerecsendióval fűszerezzük.

A kecskesajtot szétmorzsoljuk. A besamelből egy keveset szögletes tűzálló formába töltünk, először lasagne-lapokat, utána spenótot, sajtot és besamelt öntünk rá. Ugyanebben a sorrendben nagyjából négy lasagne réteget készítünk, tetejére pedig a maradék besamel kerül.

A lasagne-t megszórjuk sajjtal, majd sütőbe tesszük. Légkeveréses sütőben 180 fokon sütjük (előmelegítve) 35 percig.




Forrás: Dr. Oetker – Tészták

A figyelmetekbe ajánljuk