Spenótból tészta? Pár perc alatt te is elkészítheted!

Spenótból tészta? Pár perc alatt te is elkészítheted!

Csupán két hozzávaló szükséges hozzá.


A rendkívül egyszerű tésztarecept – amely csak lisztet és spenótot igényel, amelyet aztán konyhai robotgépben addig pépesítünk, amíg tésztává áll össze –először egy 2016-os Jamie Oliver-műsorban bukkant fel, a gasztrobloggerek pedig mostanában ismét előszeretettel mutatványoznak vele.

Elkészítése:

Forraljunk fel egy fazék erősen sózott vizet. Egy konyhai robotgépben pépesítsük össze a súlyban egyenlő arányú lisztet és a friss bébispenótot. (Ha nincs konyhai mérleged, akkor kb. 1 csésze lisztet és 4 csésze spenótot célozz meg.) Addig pépesítsük, amíg egy zöld tésztagolyó nem alakul ki.

Az eredeti receptben Oliver azt írja: „Nem szabad, hogy ragadós legyen az állaga, ezért adj hozzá még egy kicsi lisztet, ha szükséges."

Ha kész, vegyük ki a tésztát a konyhai robotgépből. Ha még mindig tapadós a tészta, szórjuk meg ismét kevéske liszttel, illetve dörzsöljük be a kezünket liszttel. Óvatosan formázzuk a tésztát kb. 2,5 centi vastagságú koronggá.

Tartsuk korongot a forrásban lévő víz fölé, majd egy egy enyhén olajozott konyhai ollóval, és vágjunk le nagyjából 3-4 centis tésztadarabokat a korong széleiről. Forgassuk a korongokat főzés közben. Főzzük 4-5 percig, amíg a tészta a felszínre úszik.

Ezután pépesítsünk össze egy marék diót, 1-2 gerezd fokhagymát és egy csipet sót. Adjunk hozzá néhány marék friss bébispenótot. Pépesítsük, mehet hozzá extra szűz olívaolaj is, hogy sima pestót kapjunk. A befejezéshez adjunk hozzá frissen reszelt parmezánt. Tegyük át a pestót egy nagy tálba.

Ha kész a tészta, azonnal mehet a pestóra. Forgassuk össze, szükség szerint adjunk hozzá még sajtot és sót.

A figyelmetekbe ajánljuk