Spenót
Fotó: Nathan Nugent/Unsplash

Kísérleteznél a konyhában? Készíts spenótkrémlevest!

A spenót rendkívül tápláló alapanyagunk lehet az őszi és téli időszakra, így érdemes kísérletezni vele a konyhában. Épp ezért elhoztunk egy ízletes spenótkrémleves receptet, ami a család új kedvence lehet.


​Hozzávalók

  • 1 csésze apróra vágott hagyma;
  • 2 evőkanál vaj;
  • 2 csésze apróra vágott friss spenót csomagolva
  • 3 közepes burgonya
  • másfél csésze csirke- vagy zöldségleves
  • másfél csésze víz
  • 2 csirke- vagy zöldségleveskocka
  • 2 csésze tejszín
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 3/4 csésze tejföl
  • apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez

Ezt is készítsd el! Itt egy zöld turmix, ami tele van vitaminnal

Tippek a spenóthoz

  • A Simply Recipes írása szerint bébispenót azért kényelmes választás, mert általában már tisztítva árulják. Az érettnek több íze van, de nagyon szemcsés lehet, ezért jól mossuk meg. Ehhez a recepthez a szárát hagyjuk rajta.
  • Kevésbé ajánlott, de ha a fagyasztott spenótot választjuk, olvasszuk ki és csepegtessük le, mielőtt a leveshez adjuk. A kiolvasztáshoz használjuk a következő módszerek egyikét.
  • Tegyük a fagyasztott spenótcsomagot egy éjszakára a hűtőszekrénybe vagy hagyjuk a fagyasztott spenótcsomagot szobahőmérsékleten körülbelül 5 órán át.
  • A mikrohullámú sütőben a kiolvasztási fokozaton körülbelül 2 percig melegítsük.
  • Fontos, hogy préseljünk ki az olvasztott spenótból annyi folyadékot, amennyit csak lehet.

Recept

Spen\u00f3tkr\u00e9mleves

Simply Recipes / Mihaela Kozaric Sebrek

  • Pároljuk meg a hagymát a vajban 4 percig, vagy amíg áttetszővé nem válik.
  • Adjuk hozzá a burgonyát, a csirkelevet, a vizet és a húsleveskockát. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot alacsonyra.
  • Fedjük le, és főzzük 20 percig, amíg a burgonya puha nem lesz.
  • Pürésítsük a levest a tejszínnel egy turmixgép segítségével.

Olvasd el ezt is! 5 zöldség, amit még a nyár végén is elültethetsz

  • Keverjük bele, illetve sózzuk és borsozzuk.
  • Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük még 2-4 percig, amíg a spenót megpuhul.
  • Alacsony hőfokon, éppen csak a forráspontig forraljuk. Keverjük bele a tejfölt, amelyhez lehet, hogy mixert kell használni, hogy a tejföl teljesen feloldódjon.

A levest végül forrón vagy akár hűtve is tálalhatjuk. Végül díszíthetjük apróra vágott metélőhagymával, megszórva szegfűszeggel vagy egy kiskanál tejföllel.

A figyelmetekbe ajánljuk