A spenót rendkívül tápláló alapanyagunk lehet az őszi és téli időszakra, így érdemes kísérletezni vele a konyhában. Épp ezért elhoztunk egy ízletes spenótkrémleves receptet, ami a család új kedvence lehet.
Hozzávalók
- 1 csésze apróra vágott hagyma;
- 2 evőkanál vaj;
- 2 csésze apróra vágott friss spenót csomagolva
- 3 közepes burgonya
- másfél csésze csirke- vagy zöldségleves
- másfél csésze víz
- 2 csirke- vagy zöldségleveskocka
- 2 csésze tejszín
- 1/2 teáskanál só
- 1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 3/4 csésze tejföl
- apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez
Ezt is készítsd el! Itt egy zöld turmix, ami tele van vitaminnal
Tippek a spenóthoz
- A Simply Recipes írása szerint bébispenót azért kényelmes választás, mert általában már tisztítva árulják. Az érettnek több íze van, de nagyon szemcsés lehet, ezért jól mossuk meg. Ehhez a recepthez a szárát hagyjuk rajta.
- Kevésbé ajánlott, de ha a fagyasztott spenótot választjuk, olvasszuk ki és csepegtessük le, mielőtt a leveshez adjuk. A kiolvasztáshoz használjuk a következő módszerek egyikét.
- Tegyük a fagyasztott spenótcsomagot egy éjszakára a hűtőszekrénybe vagy hagyjuk a fagyasztott spenótcsomagot szobahőmérsékleten körülbelül 5 órán át.
- A mikrohullámú sütőben a kiolvasztási fokozaton körülbelül 2 percig melegítsük.
- Fontos, hogy préseljünk ki az olvasztott spenótból annyi folyadékot, amennyit csak lehet.
Recept
Simply Recipes / Mihaela Kozaric Sebrek
- Pároljuk meg a hagymát a vajban 4 percig, vagy amíg áttetszővé nem válik.
- Adjuk hozzá a burgonyát, a csirkelevet, a vizet és a húsleveskockát. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot alacsonyra.
- Fedjük le, és főzzük 20 percig, amíg a burgonya puha nem lesz.
- Pürésítsük a levest a tejszínnel egy turmixgép segítségével.
Olvasd el ezt is! 5 zöldség, amit még a nyár végén is elültethetsz
- Keverjük bele, illetve sózzuk és borsozzuk.
- Adjuk hozzá a spenótot, és főzzük még 2-4 percig, amíg a spenót megpuhul.
- Alacsony hőfokon, éppen csak a forráspontig forraljuk. Keverjük bele a tejfölt, amelyhez lehet, hogy mixert kell használni, hogy a tejföl teljesen feloldódjon.
A levest végül forrón vagy akár hűtve is tálalhatjuk. Végül díszíthetjük apróra vágott metélőhagymával, megszórva szegfűszeggel vagy egy kiskanál tejföllel.