A fagyasztott zöldségek vásárlása kényelmesebb, megfizethetőbb és sokszor ugyanolyan finom, mint a friss.
Ott van például a fagyasztott brokkoli, ami egy krémes brokkolis tésztához vagy egy házi leveshez is kiválóan használható. A fagyasztott karfiol szintén alapétel lehet a háztartásban, a fagyasztott kockára vágott burgonya pedig egy kiadós hétvégi villásreggeli remek alapja.
Ha tovább olvasnál: Nem mindegy, mennyi spenótot eszel! A túl sok káros lehet!
De van egy zöldség, amivel mi is kivételt teszünk, mert annyira szeretjük a friss ízét, hogy inkább nem vesszük soha fagyasztva. Bár táplálkozástani különbség nincs a friss és a fagyasztott változat között, de ha egy friss leveles zöldet keresel, amibe beleszerethetsz, akkor kövesd a példánkat.
Ez a sötét leveles zöld nem más, mint a spenót, melynek enyhe, frissítő ízét kiegészíti a halvány ropogása, így bármilyen saláta kiváló alapanyaga lehet.
Ez is érdekelhet: Spenótból tészta? Pár perc alatt te is elkészítheted
Fotó: Shutterstock
A spenót táplálkozási előnyökkel is rendelkezik, mivel tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, amelyek segíthetnek a csontok egészségének javításában, a vérnyomás és a testmozgás utáni regenerálódás javításában. Ráadásul gyulladáscsökkentő tulajdonságai segítenek a krónikus gyulladásokon is.
De a spenót az ebéded egyik fő alapanyagává is válhat, gondolj a zöldséges wrapekre, szendvicsekre és levesekre. Ráadásul a friss spenót hozzáadása a sajtos tésztához remek módja annak, hogy egy kényelmes, könnyű ételnek adjunk egy kis fényt. A krémes spenótos tészta és a sült spenótos és fetás tészta tökéletes nyári vagy őszi főétel vacsorára. A friss spenót az egyik legjobb megoldás a jobb íz érdekében, még akkor is, ha megfőzöd.
Ha unod a salátából készült salátát, fontold meg, hogy spenótra cseréled. Az olyan salátákat, mint a spenót-eper saláta fetával és dióval, vagy az almás spenótsaláta kakukkfű-dijoni vinaigrette-tel újra és újra előveheted.
Forrás: Eating Well