Mikrohullámú sütő a konyhában
Fotó: Shutterstock

Tökéletes állagú tészta mikróban? Lehetséges!

Életünk folyamán adódhat olyan időszak vagy helyzet, amikor főzőlap és sütő hiányában a mikrohullámú sütő az egyetlen bizodalmunk, hogy valami ételt elkészítsünk: lehet ez egy szállodai vagy kollégiumi szobában, vagy ha épp otthon bekrepált a tűzhelyünk. Most megmutatunk egy olyan trükköt, amivel a lehető legtöbbet hozhatjuk ki a tészta és a mikró találkozásából.


A The Daily Meal cikkében megmutatott módszerrel ráadásul nem is félkész, fagyasztott, hanem friss, akár házi tésztát tudunk majd megfőzni. Kitty Lipski tartalomgyártó TikTok-videójában mutatja meg a fortélyt.

Ezzel a módszerrel kevesebb mint 15 perc alatt tökéletesen al dente tésztát készíthetünk, amelyet aztán leszűrhetünk és kedvünk szerint ízesíthetünk.

Ez is érdekelhet: Három egyszerű olasz tészta, ami pillanatokon belül az asztalodra kerülhet

@kitty_lipski

Remember, carbs are like a hug for your tummy 🥰 #pasta #pastahack #pastamicrowave #cookinghack #kitchenhack #lifehack #howto #stepbystep #tutorial #cookingtutorial #foodhack #carbs #food #hack #timesaving #gamechanger #recipe #lazyhack #comfortfood #quickcooking #timesaver #lazygirlhack #worksmarternotharder

Ahogy láthatjuk a videóban, Kitty száraztésztát tesz egy mikroba helyezhető tálba, felönti vízzel, és beteszi a mikrohullámú sütőbe. Az eszköztől függően a főzési idő 2-3 perccel eltérhet a dobozon feltüntetett al dente ajánlástól. Amint befejeztük a főzést, fogjuk meg a nagyon forró tálat száraz edénytartóval, szűrjük le a tésztát. Majd dobjuk fel olyan mártással, amihez épp kedvünk van.

Ezt is olvasd el! 5 dolog, amit soha nem szabadna a mikróba tenned

Ez a módszer különösen jól működik az olyan tésztafajtáknál, amelyeket nem feltétlenül kell mártásban készre főzni – mint például az aglio e olio vagy a pesto – hanem a feltét utólag kerül a kész tésztára

Feltehetően sok próbálkozás és tévedés után a videó gyártója arra is figyelmeztet, hogy a legjobb tésztafajták erre a célra a nagyobbak, például a penne. A kisebb fajták, mint az orzo, és a vékonyabbak, mint a spagetti, hajlamosabbak összeragadni.

A mikrohullámú sütőnk nem lesz sose az elsődleges főző- és sütőeszköz egy konyhában. Viszont rengeteg trükk és recept van, amivel nemcsak praktikus, de finom ételeket is képesek lehetünk összedobni benne.

A figyelmetekbe ajánljuk