A mikrohullámú sütő az egyik leghasznosabb eszköz minden konyhában. Bár a mikróban elkészíthető ételek listája folyamatosan bővül, akadnak bizonyos dolgok, amelyeknek soha nem szabad benne lenniük.
1. Alumínium fólia
A fém visszaveri a mikrohullámokat, amelyek tüzet okozhatnak és tönkretehetik a készüléket. Ha gyakran csomagol fóliába maradékokat, győződjünk meg róla, hogy az étel újramelegítése előtt teljesen eltávolítottuk azt.
Ez is érdekelhet: Meglepő trükknek köszönhetően lesz sokkal finomabb a bolognai
Egyszer használatos műanyag
A vizes palackokat, műanyag zacskókat és mindent, ami olcsó, gyenge műanyagból készült, soha nem szabad mikrohullámú sütőben megmelegíteni, mert ezek tartalmazhatják a káros vegyi anyagot, a biszfenol A-t (BPA). Ha megolvasztják ezeket az anyagokat, a vegyi anyag az ételbe kerülhet.
Bármilyen fém
Érdemes megismételni: soha ne kerüljön fém a mikrohullámú sütőbe! Ez vonatkozik az ezüst evőeszközökre és minden olyan tányérra, tálra vagy kanálra, amely fémszálas. Nemcsak veszélyes, de akadályozza a mikrohullámú sütőt abban is, hogy ténylegesen felmelegítse az ételt.
Nyers fűszerpaprika
A nyers fűszerpaprika mikrohullámú sütőben történő melegítéskor kapszaicint bocsát ki a levegőbe. A mikrohullámú sütő ventilátora kinyitáskor a kapszaicint közvetlenül az arcodba fújja, ami veszélyes lehet a szemre és a tüdőre.
Szószok fedetlenül
A fedetlenül hagyott, felmelegített szószok buborékosodnak és szétpukkadnak, míg végül szétfröccsennek a mikrohullámú sütő belsejében, ami károsíthatja a készülék belsejét. Mindig fedjük le a szószokat, a mikrónknak nem szabad úgy kinéznie, mint egy Jackson Pollock-festmény.