5 dolog, amit soha nem szabadna a mikróba tenned

5 dolog, amit soha nem szabadna a mikróba tenned

A mikrohullámú sütő az egyik leghasznosabb eszköz minden konyhában. Bár a mikróban elkészíthető ételek listája folyamatosan bővül, akadnak bizonyos dolgok, amelyeknek soha nem szabad benne lenniük.


​1. Alumínium fólia

A fém visszaveri a mikrohullámokat, amelyek tüzet okozhatnak és tönkretehetik a készüléket. Ha gyakran csomagol fóliába maradékokat, győződjünk meg róla, hogy az étel újramelegítése előtt teljesen eltávolítottuk azt.

Ez is érdekelhet: Meglepő trükknek köszönhetően lesz sokkal finomabb a bolognai

​Egyszer használatos műanyag

A vizes palackokat, műanyag zacskókat és mindent, ami olcsó, gyenge műanyagból készült, soha nem szabad mikrohullámú sütőben megmelegíteni, mert ezek tartalmazhatják a káros vegyi anyagot, a biszfenol A-t (BPA). Ha megolvasztják ezeket az anyagokat, a vegyi anyag az ételbe kerülhet.

​Bármilyen fém

Érdemes megismételni: soha ne kerüljön fém a mikrohullámú sütőbe! Ez vonatkozik az ezüst evőeszközökre és minden olyan tányérra, tálra vagy kanálra, amely fémszálas. Nemcsak veszélyes, de akadályozza a mikrohullámú sütőt abban is, hogy ténylegesen felmelegítse az ételt.

Nyers fűszerpaprika

A nyers fűszerpaprika mikrohullámú sütőben történő melegítéskor kapszaicint bocsát ki a levegőbe. A mikrohullámú sütő ventilátora kinyitáskor a kapszaicint közvetlenül az arcodba fújja, ami veszélyes lehet a szemre és a tüdőre.

Szószok fedetlenül

A fedetlenül hagyott, felmelegített szószok buborékosodnak és szétpukkadnak, míg végül szétfröccsennek a mikrohullámú sütő belsejében, ami károsíthatja a készülék belsejét. Mindig fedjük le a szószokat, a mikrónknak nem szabad úgy kinéznie, mint egy Jackson Pollock-festmény.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk