Csupán 3 hozzávaló és egy mikró kell ehhez az egyszerű és szuperfinom szószhoz!

Csupán 3 hozzávaló és egy mikró kell ehhez az egyszerű és szuperfinom szószhoz!

3 hétköznapi összetevő kell csak hozzá, bárki összedobhatja pár perc alatt, és szósz és mártogatós is lehet belőle.

A Vince talált rá a finom és egyszerűen elkészíthető szószra, amihez receptet is mutatott.

A spenótos-articsókás mártogatós két összetevőjét nem nehéz kitalálni, a harmadik pedig egy krémes alapkeverék – lenne. A legtöbb ilyen jellegű receptben ugyanis krémsajtot, tejfölt, majonézt, különféle reszelt sajtokat, fokhagymát, esetleg néhány zöld fűszert tesznek –olvasható.

A recept azonban az előbb felsorolt összes összetevőt egyetlen hozzávalóval váltja ki, mégpedig egy csomaggal az itthon is kapható Boursin-sajtból, annak is fokhagymás-zöldfűszeres változatából.

A tökéletesen olvadós, krémes sajt az összes aromával rendelkezik, ami ehhez a mártáshoz elengedhetetlen.

A receptben található mennyiség körülbelül négy adagnak felel meg, de igény szerint sokszorozható, attól függően, milyen eseményre készítjük. Hiszen egyben egy remek vendégváró partiétel is.

A Vince szerint a megmaradó mártás a hűtőben körülbelül 5 napig eláll. Felfrissítéséhez mindössze 30-45 másodpercre lesz szükségünk a mikróban.

​Spenótos-articsókás mártogatós (szósz)

Hozzávalók

  • 90 gramm fagyasztott spenót
  • 45 gramm articsóka apróra vágva
  • 150 gramm Boursin fokhagymás-fűszeres sajt

Így készül

  1. Olvasszuk fel a spenótot egy olyan edényben, amit a mikróban is használhatunk.
  2. Amikor teljesen kiolvadt, hagyjuk a spenótot a tálban, majd adjuk hozzá az articsóka darabokat és a sajtot.
  3. Ezt a keveréket tegyük újra a mikrohullámú sütőbe, és időnként kevergessük meg, amíg teljesen sima nem lesz.
  4. Mártani való snackekkel, zöldségekkel tálaljuk.


A figyelmetekbe ajánljuk