A Vince talált rá a finom és egyszerűen elkészíthető szószra, amihez receptet is mutatott.
A spenótos-articsókás mártogatós két összetevőjét nem nehéz kitalálni, a harmadik pedig egy krémes alapkeverék – lenne. A legtöbb ilyen jellegű receptben ugyanis krémsajtot, tejfölt, majonézt, különféle reszelt sajtokat, fokhagymát, esetleg néhány zöld fűszert tesznek –olvasható.
A recept azonban az előbb felsorolt összes összetevőt egyetlen hozzávalóval váltja ki, mégpedig egy csomaggal az itthon is kapható Boursin-sajtból, annak is fokhagymás-zöldfűszeres változatából.
A tökéletesen olvadós, krémes sajt az összes aromával rendelkezik, ami ehhez a mártáshoz elengedhetetlen.
A receptben található mennyiség körülbelül négy adagnak felel meg, de igény szerint sokszorozható, attól függően, milyen eseményre készítjük. Hiszen egyben egy remek vendégváró partiétel is.
A Vince szerint a megmaradó mártás a hűtőben körülbelül 5 napig eláll. Felfrissítéséhez mindössze 30-45 másodpercre lesz szükségünk a mikróban.
Spenótos-articsókás mártogatós (szósz)
Hozzávalók
- 90 gramm fagyasztott spenót
- 45 gramm articsóka apróra vágva
- 150 gramm Boursin fokhagymás-fűszeres sajt
Így készül
- Olvasszuk fel a spenótot egy olyan edényben, amit a mikróban is használhatunk.
- Amikor teljesen kiolvadt, hagyjuk a spenótot a tálban, majd adjuk hozzá az articsóka darabokat és a sajtot.
- Ezt a keveréket tegyük újra a mikrohullámú sütőbe, és időnként kevergessük meg, amíg teljesen sima nem lesz.
- Mártani való snackekkel, zöldségekkel tálaljuk.