Végre itt van a spárgaszezon! Élvezzük ki ezzel a könnyen elkészíthető tésztával, amelyhez főként alapvető hozzávalókra van szükség. Mutatjuk a tökéletes tavaszi vacsora receptjét.
Mint ahogy már írtunk róla, a spárga nem véletlenül egyike a tavasz legkedveltebb zöldségeinek: földes, enyhén kesernyés, finoman édes ízétől kezdve a ropogós, zsenge állagán át az egyedi megjelenéséig és formájáig semmi máshoz nem hasonlítható.
Ezt is olvasd el! Igazi májusi vacsora: így készíts otthon egyszerűen grillezett spárgát!
Ami jó hír, hogy a spárga nemcsak finom, de kifejezetten egészséges is: gazdag A-, C-, E-vitaminban és folsavban, ami különösen fontos a sejtek regenerációjához.
Emellett gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert a benne található fitonutrienseknek köszönhetően, amelyek a szív- és érrendszer egészségét is támogatják. Mutatjuk is, hogyan készíthető el ez az egyszerű tavaszi vacsora a Food and Wine receptje alapján.
Hozzávalók
- 450 g spárga
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 150 ml balzsamecet
- 1/2 teáskanál barna cukor
- 450 g penne tészta
- 115 g vaj, darabokra vágva
- 30 g parmezán sajt, plusz még egy kevés a tálaláshoz
Illusztráció – a tartalmat mesterséges intelligencián alapuló képalkotó rendszer hozta létre.
Fotó: Shutterstock
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A spárga fás végét letörjük és kidobjuk. A szárakat 2,5 cm-es darabokra vágjuk. Egy tepsire helyezzük, meglocsoljuk az olajjal, valamint 1/4 teáskanál sóval és borssal. Puhára sütjük, körülbelül 10 percig.
- Közben egy kis lábasban a balzsamecetet közepes lángon felforraljuk, majd főzzük, kb. 5-10 percig. Belekeverjük a barna cukrot, a borsot és a maradék sót. Levesszük a tűzről.
- A penne tésztát egy nagy fazék forrásban lévő, sós vízben addig főzzük, amíg al dente nem lesz, körülbelül 12 percig. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a vajjal, az ecettel, a spárgával, a parmezánnal és annyi sóval, amennyi az ízlésünknek megfelel. Tálaláskor extra parmezánnal megszórjuk.
Figyelmedbe ajánljuk! Zöldségek, amiket érdemes kerülni a kánikulában