A spárga az egyik legkönnyebben grillezhető zöldségféle, fontos azonban, hogy megfelelően előkészítsük:
- mossuk meg;
- távolítsuk el a fás végeket;
- és fűszerezzük megfelelően – a spárga fűszerek nélkül kissé földízű, így ne csak sóban és borsban gondolkozzunk, nyugodtan használhatunk akármilyen grillfűszerkeveréket!
Ez is tetszeni fog! Francia pékek megsütötték a világ leghosszabb bagettjét
Az elkészítés
Melegítsük elő a grillserpenyőt – fontos, hogy forró legyen, amint a spárgát elhelyezzük benne, sistergést kell hallanunk. Ez a folyamat biztosítja, hogy a fűszerekbe forgatott zöldség valóban ízletesre süljön. Továbbá, ha nem elég forró a serpenyő, a spárga szárai inkább fonnyadnak, kiszáradnak.
A spárgánk akkor készül el, ha villával meg tudjuk szúrni középen, illetve a szára könnyedén meghajlik, amikor kiemeljük a serpenyőből.
Figyelmedbe ajánljuk! Az egyik legnépszerűbb olasz város korlátozná a pizza elérhetőségét
Mivel tálaljuk?
Lazac, valamint a szaftosabb csirkék mellé kiválóan illik.
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nemcsak finom, de rendkívül egészséges is
Több tanulmány is alátámasztotta már, hogy a rostban gazdag étrend csökkenti a magas vérnyomást, a szív- és érrendeszeri-, valamint a cukorbetegség kockázatát. A spárga ebből a szempontból kiváló élelmirost-forrás, ráadásul tele van antioxidánsokkal: