
A reggeli a nap legfontosabb étkezése – tartják sokan, és igazuk is lehet, főleg, ha a nap egy olyan finomsággal indul, mint a franciák ikonikus sós pitéje, a quiche. A klasszikus alapot szinte bármivel variálhatjuk, de ha szeretnénk, hogy a nap első étkezése ne csak laktató, de vitaminban gazdag…

Végre itt van a spárgaszezon! Élvezzük ki ezzel a könnyen elkészíthető tésztával, amelyhez főként alapvető hozzávalókra van szükség. Mutatjuk a tökéletes tavaszi vacsora receptjét.
május 13., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Tavasz a tányérodon: íme a spárgás-balzsamecetes penne…
Hamu és Gyémánt

A spárga egyike a tavasz legkedveltebb zöldségeinek: földes, enyhén kesernyés, finoman édes ízétől kezdve a ropogós, zsenge állagán át az egyedi megjelenéséig és formájáig semmi máshoz nem hasonlítható. Milyen szerencse, hogy éppen most van szezonja, így kedvező áron szerezhetjük be ezt a remek…
április 27., 2025 ● Hamu és Gyémánt
6 hiba, amit gyakran elkövetünk spárgafőzés közben
Hamu és Gyémánt

Akármelyik étterembe is térünk be mostanában, egy biztos: a spárgát megtaláljuk az étlapon. Ez persze nem meglepő, tekintve, hogy a furcsa, száras növény szezonjának kellős közepén vagyunk. Grillezve otthon is könnyedén elkészíthetjük, ehhez mutatunk is gyorsan egy egyszerű receptet.
május 16., 2024 ● Hamu és Gyémánt
Igazi májusi vacsora: így készíts otthon egyszerűen…
Hamu és Gyémánt

A népszerű zöldség nemcsak finom, de rendkívül egészséges is: alacsony kalóriatartalmú, tele van alapvető vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal.
május 10., 2024 ● Hamu és Gyémánt
5 indok, amiért érdemes több spárgát fogyasztanunk
Hamu és Gyémánt

A világ minden táján népszerű zöldség nem csak finom, de rendkívül egészséges is: alacsony kalóriatartalmú, tele van alapvető vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal.

Előszeretettel szokták nyáron grillezve fogyasztani, pedig a nagy melegben nem tesz jót a szervezetnek.
július 28., 2022 ● Hamu és Gyémánt
Tudatos étkezés a hőhullám alatt: kerüld ezt a zöldséget…
Hamu és Gyémánt