narancs félig hámozva

A profi séfek így pucolják a narancsot – próbáld ki te is!

A konyhában az egyik legfontosabb készség a kés használata. Most pedig bemutatjuk, hogy a narancshámozáshoz milyen praktikát ajánl egy séf.


Itt a citrusfélék szezonja! A lédús narancs sokak kedvence a téli hónapokban, hiszen a tápanyagok és a különféle vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok igazi kincsesbányája. Ám olykor nehézségekbe ütközhetünk a pucolással.

Ez is érdekelhet: A narancs előbb volt gyümölcs, mint szín

Ma a Kitchngiggles cikkének segítségével bemutatjuk, hogy miképp használd a késedet a hámozáshoz. Egy kis gyakorlás kell hozzá, de ha egyszer belejön az ember, a legtisztább és leggyorsabb módja lehet annak, hogy kiszabadítsd a narancshús a héjából. A hámozott héj pedig remekül felhasználható sütemények, desszertek, vagy akár italok díszítésére.

  • 1. lépés: Vágjuk le a narancs tetejét és alját.
  • 2. lépés: A penge közepét használva óvatosan vágjuk le a narancs oldalát, hogy eltávolítsuk a héját.
  • 3. lépés: Forgassuk a narancsot, és ismét vágjuk le az oldalát. Ügyeljünk arra, hogy valóban csak a héját távolítsuk el.
  • 4. lépés: Folytassuk, amíg az összes héjat le nem vágtuk.

A figyelmetekbe ajánljuk