A Yelp egy vendégvéleményeket összegyűjtő weboldal, amely most arra vállalkozott, hogy előrevetíti a jövő év legnagyobb gasztronómiai durranásait. Lássuk is az alábbi listát, melyben azokat az ital- és ételtrendeket mutatjuk be, amelyek 2024-ben elkápráztathatják az éttermek és bárok vendégeit.
Koktélok
Az elmúlt évek legnagyobb slágerei közé tartozott az Aperol Spritz és a Negroni különböző válfajai, 2024 azonban fordulópontot jelenthet. A Yelp előrejelzései szerint több olyan koktél lesz a közeljövőben népszerű, amely ugyan alkoholos, de erősebben dominálnak benne az édeskés, gyümölcsös ízek.
Ezt is olvasd el! Az 5 legjobb és az 5 legrosszabb koktél az italszakértők szerint
Így a bodzasziruppal és Proseccóval készülő Hugo Spritz lehet akár jövő nyáron is már a befutó. Ennek bizonyítéka, hogy a bodzás ízvilágú koktélokkal kapcsolatos keresések az utóbbi időben 323 százalékkal megugrottak.
Érdekes Martini-variációk
Martini
Fotó: Ambitious Studio* - Rick Barrett/Unsplash
Az Aperol mellett azonban megugrott az igény a Martinit tartalmazó italvariációkra is. A kutatás szerint olyan furcsaságokra kerestek rá az emberek, mint például a matchás (+1323%), a paradicsomos (+131%) vagy éppen a szarvasgombás Martini (+92%), de a közkedvelt espresszós változat (+56%) iránt sem lankadt az érdeklődés –írja a Drive Magazin.
Ez is érdekelhet: Az ital, amit itthon senki nem kóstolt, pedig népszerűbb, mint valaha
Kávé és az alkohol
carajillo
Fotó: Barefoot Communications/Unsplash
A kávé is egy olyan alapanyag, amelyet rengetegféleképpen ízesíthető – akár különböző alkoholokkal. Erre remek példa az ír kávé, ahol whisky kerül a forró italba. A legújabb őrület most azonban az a latin területeken közkedvelt carajillo, amely rum és hideg kávé keveréke.
Egészséges italok
smoothiek
Fotó: Nathan Dumlao/Unsplash
Ha már napindító italok, nem maradhatnak ki a smoothie-k sem. Ezek a gyümölcsökből és zöldségekből álló turmixok amellett, hogy vitaminbombák, még finomak is. Főleg úgy, hogy igazi receptek nincsenek is, kedvünk szerint bármivel elkészíthetjük ezt az italt.
Ételtrendek
kaviár
Fotó: Tyler Nix/Unsplash
Az ételek tekintetében globálisan nagyon nőtt a kíváncsiság a kaviár (+31%) és a tsukemen iránt (+30%), utóbbi hideg ramen levesként írható körül. A körítések közül pedig a „csajos vacsorák” trendje egyre felkapottabb, ahol a nők egy tartalmas beszélgetés mellett több kisebb méretű hideg és meleg előételt – mezzét – fogyasztanak el.