Több mint százéves múltra tekint vissza a klubszendvics, de vajon tudjuk, hogyan kell pontosan elkészíteni? Cikkünkből kiderül.
A klubszendvicset a legenda szerint a New York-i Union Clubban készítették el először. A privátklubnak olyan hírességek voltak a tagjai, mint Dwight D. Eisenhower későbbi amerikai elnök vagy William Randolph Hearst sajtómágnás (róla mintázták az Aranypolgárcímű film főszereplőjét), így akár ők is fogyaszthattak a finomságból.
Ha te is követnéd a példájukat, készítsd el az alábbi egyszerű receptet!
Ez is érdekelhet: 5 hozzávaló, amivel bármilyen szendvicset felturbózhatsz percek alatt
Hozzávalók:
- 3 szelet jó minőségű kenyér
- vaj
- 3 evőkanál majonéz
- római saláta
- 2 szelet paradicsom
- só
- frissen őrölt feketebors
- 2 szelet bacon
- 2 szelet pulykafelvágott
- 2 szelet sonka
- 1 vékony szelet cheddar sajt
Elkészítés:
Pirítsuk meg a kenyérszeleteket aranyszínűre. Kenjük meg vajjal mindhárom szelet mindkét oldalát. Az első kenyérszelet (ez lesz majd alul) egyik oldalára tegyünk majonézt, majd helyezzünk rá salátát, paradicsomot (ebben a sorrendben). Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, végül tegyük rá a baconszeleteket.
Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Paradicsom helyett barack? A legújabb szendvicsőrületet te is imádni fogod!
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A második kenyérszelet (ez lesz majd középen) mindkét oldalát kenjük meg majonézzel, és helyezzük rá az első kenyérszelet baconos rétegének tetejére. Ha megvan, helyezzük rá a cheddar-, pulyka- és sonkaszeleteket a középső szelet tetejére.
Ezt követően kenjünk majonézt a harmadik szelet egyik oldalára is, és majonézes oldalával lefelé tegyük rá a szendvics tetejére.
Végezetül szúrjunk fogpiszkálókat a szendvicsbe, hogy stabil maradjon, és vágjunk négy darab háromszög alapú hasábot belőle.