klubszendvics
Fotó: Shutterstock

Így készül a klubszendvics, minden piknik kötelező eleme

Több mint százéves múltra tekint vissza a klubszendvics, de vajon tudjuk, hogyan kell pontosan elkészíteni? Cikkünkből kiderül.



A klubszendvicset a legenda szerint a New York-i Union Clubban készítették el először. A privátklubnak olyan hírességek voltak a tagjai, mint Dwight D. Eisenhower későbbi amerikai elnök vagy William Randolph Hearst sajtómágnás (róla mintázták az Aranypolgárcímű film főszereplőjét), így akár ők is fogyaszthattak a finomságból.

Ha te is követnéd a példájukat, készítsd el az alábbi egyszerű receptet!

Ez is érdekelhet: 5 hozzávaló, amivel bármilyen szendvicset felturbózhatsz percek alatt

Hozzávalók:

  • 3 szelet jó minőségű kenyér
  • vaj
  • 3 evőkanál majonéz
  • római saláta
  • 2 szelet paradicsom
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 szelet bacon
  • 2 szelet pulykafelvágott
  • 2 szelet sonka
  • 1 vékony szelet cheddar sajt

Elkészítés:

Pirítsuk meg a kenyérszeleteket aranyszínűre. Kenjük meg vajjal mindhárom szelet mindkét oldalát. Az első kenyérszelet (ez lesz majd alul) egyik oldalára tegyünk majonézt, majd helyezzünk rá salátát, paradicsomot (ebben a sorrendben). Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, végül tegyük rá a baconszeleteket.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: Paradicsom helyett barack? A legújabb szendvicsőrületet te is imádni fogod!

klubszendvics

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A második kenyérszelet (ez lesz majd középen) mindkét oldalát kenjük meg majonézzel, és helyezzük rá az első kenyérszelet baconos rétegének tetejére. Ha megvan, helyezzük rá a cheddar-, pulyka- és sonkaszeleteket a középső szelet tetejére.

Ezt követően kenjünk majonézt a harmadik szelet egyik oldalára is, és majonézes oldalával lefelé tegyük rá a szendvics tetejére.

Végezetül szúrjunk fogpiszkálókat a szendvicsbe, hogy stabil maradjon, és vágjunk négy darab háromszög alapú hasábot belőle.

A figyelmetekbe ajánljuk