Sokak számára nincs jó reggeli tojás nélkül! Ennek okán pedig az alábbi cikkben egy remek tojásos szendvics-receptet mutatunk be!
A tojás már régóta alapvető összetevője a kiadós reggeliknek. Sokan azonban nem elégszenek meg az omlett vagy a rántotta formával, hanem a szendvicsükbe rakják az előbb említett finomságokat.
De mégis mitől lesz jó egy tojásos szendvics? Az All Recipes leírásából kiderül!
Ez is érdekelhet: 3 hozzávalós recept, amivel bármilyen péksüteményt elkészíthetünk
Hozzávalók 4 darab szendvics esetében:
- 2 teáskanál vaj
- 4 nagy tojás
- 4 szelet sajt
- 8 szelet pirított fehér kenyér
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál ketchup
Na de hogyan készítsük el?
- Először is, olvasszuk fel a vajat közepes-magas hőfokon egy nagy serpenyőben. Ezután üssük bele a tojásokat, és főzzük azokat a kívánt keménységűre. Mielőtt azonban megfőnek, tegyünk egy szelet sajtot mindegyik tojásra. Fontos, hogy addig süssük az ételt, amíg a sajt meg nem olvad.
- Ha kész, tegyük át tojásokat négy pirított kenyérszeletre. Ízesítsük azokat sóval és borssal. Ezután a másik négy kenyérszeletet kenjük meg a majonézzel és a ketchuppal, végül pedig nincs más teendőnk, csak össze kell raknunk a szeleteket, és kész is a szendvics!