A pékáruk rendkívül drágák lettek, ráadásul a házi sütésű kenyerek és péksütemények utánozhatatlanok. Azonban a macerás előállítás miatt kevesen veszik a fáradtságot, hogy otthon készítsék el ezeket a finomságokat, viszont ezzel az egyszerű recepttel pillanatok alatt az asztalunkra varázsolhatunk bármilyen kenyérfélét.
A házi kenyérnek és pitának nincs párja, bár az elkészítése kissé fáradságos folyamat lehet. Ott van az előkészítés, a mérés, a dagasztás, a pihentetés, még több dagasztás, még több pihentetés, még több várakozás, valamint egy halom mosogatni való edény. Így érthető, hogy sokan megtorpannak, és inkább a bolti verziót választják.
Ez is érdekelhet: Készíts házilag sütés nélküli zabpehely szeleteket!
A The Manual viszont bemutatott egy három hozzávalós receptet, amivel ezt a folyamatot egyszerűen megkerülhetjük, és akármilyen pékáruhoz felhasználhatjuk.
Íme a villámgyors pita recept!
Hozzávalók:
- 1 csésze öntetliszt
- 1 csésze sima zsírszegény görög joghurt
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A hozzávalókat öntsük össze egy közepes tálba, és alaposan keverjük össze. Gyúrjuk a tésztát, amíg teljesen összeáll és sima lesz. Osszuk a tésztát 6 egyenletes méretű golyóra. Nyomkodjunk minden tésztagolyót lapos körökké, majd tekerjük körülbelül 3 centi vastagságúra. Süssük 200 fokon 10-13 percig, félidőben megfordítva.