Az bizonyára senki számára nem újdonság, hogy a sós és édes dolgok kifejezetten jól működnek együtt. Azon viszont sokan meglepődnénk, ha kedvenc kávézónk kedvenc szendvicsében a paradicsomot hirtelen lecserélnék őszibarackra. Még az is lehet, hogy visszaküldenénk az ételt, jelezvén, hogy valami félreértés történt – ez pedig az egyik legnagyobb hiba lenne. A legújabb szendvicsőrületért ugyanis nem véletlenül van oda szinte mindenki: a barackos szendvics az egyik legnagyobb ízorgia, amit mostanában megtapasztalhatunk.
Az őszibarack nyilvánvalóan édesebb, mint a paradicsom. Nincs benne annyi sav, ellenben lédúsak, kissé fanyarak és remekül passzolnak a sós, ropogós baconnal. A gyümölcsök és a pácolt sertéshúsok ugyanis híresen jól illeszkednek egymáshoz.
Ahogy a Lifehacker is írja, az isteni bacon, szaftos paradicsom és némi salátalevél alkotta – eredeti nevén BLT, vagyis Bacon-Lettuce-Tomato – szendvicsben ugyanilyen jól működhet az őszibarack – sőt, talán még jobban.
Ez is érdekelhet: 5 hozzávaló, amivel bármilyen szendvicset felturbózhatsz percek alatt
Hogyan is készítsük el az ízletes barackos szendvicsünket?
A klasszikus BLP szendvics
Fotó: Shutterstock
A BLT barackos verziójának elkészítése kicsit sem bonyolultabb paradicsomos társánál: pirítsunk először meg egy kenyeret, kenjünk rá egy kis majonézt, süssünk meg egy kis bacont és ráadásként szeleteljük fel az őszibarackot.
A kenyér alsó szeletére helyezzük rá a barackszeleteket, majd tegyük utána a bacont és a salátát, így nyomjuk össze.
Ezt is kóstold meg! Barbecue ínyencség: pulled pork szendvics recept
A saláta textúrája és földes íze tökéletesen kihozza a barack mézédes jegyeit, a bacon és a pirított kenyér pedig biztosítja a szükséges ropogást. A majonéz pedig még egy kis ízt ad, miközben még krémesebbé varázsolja a szendvicset.
Ha még egy-két extra pluszt szeretnénk bele, tehetünk rá egy kis frissen őrölt fekete borsot vagy egy csepp forró mézet.