Hogyan díszítsük karácsonykor az ünnepi étkezőasztalokat?

Hogyan díszítsük karácsonykor az ünnepi étkezőasztalokat?

Az étkezőasztalok központi elemei az ünnepi készülődésnek. A nélkülözhetetlen dekoráció lehet egy váza és csokor szezonális téli virág, vagy kandeláberen elhelyezkedő gyertyák esetleg tündérfényekkel átszőtt karácsonyi füzér. Ne feledje, amikor a karácsonyi asztaldíszekről van szó, mindig a központi elemmel kezdje, mert ez valóban segít a téma kialakításában. Fontos, hogy a karácsonyi asztaldísz arányban legyen magával a bútorral. Az asztallap nem lehet túlzsúfolt, mivel elegendő hely kell az edények és poharak felszolgálásához. Azonban a magassággal és a textúrával a nagyobb érdeklődés érdekében „kísérletezhetünk”, és van néhány nagyszerű módja annak, hogy a dekorációkat a bútor fölé függessze.

Az ünnepi készülődés fókuszpontjában az étkezőasztalok

Karácsonyi asztaldísz ötlet: lebegő Mikulásvirág a középpontban

A lebegő mikulásvirág koszorú helytakarékos alternatívája a klasszikus adventi koszorúnak. Csak egy kör alakú fém gyertyatartóra van szükség. Fedjük le a fémkeretet téli bogyó és csipkebogyó ágakkal, majd rögzítsünk négy kis virágcsövet a gyertyatartók közé, töltsük fel vízzel, és helyezzünk bele barackszínűre vágott mikulásvirágot. Ezután pattintsa be a gyertyákat a tartókban, és függessze fel őket, így fentről lógnak majd az étkezőasztalokra.

Karácsonyi asztaldísz ötlet: zöld futó

Kerülje el az asztali futót, és eukaliptusszal és fenyőágak segítségével hozzon létre egy „futót” vágott zöldekből az étkezőasztala közepén. Rendezzük el a gyertyákat, fenyőfaágakat és vágjunk mikulásvirágot a tetejére.

Rusztikus stílus előnyben

A 8 cm-es asztali mécses tartó ideális lehet az étkezőasztalokra.

Ha idén rusztikus témát választasz, akkor ez a trió mécses-tartó nagyszerű karácsonyi asztaldísz lesz. Hóporos fenyőtobozokat, hóvirág virágokat és ágakat tartalmaz, amellyel a téli csodaországot varázsolhatja otthonában. Arra azonban figyeljen oda, hogy olyan étkezőasztalok között válogasson a hazai internetes boltokban (pl.: Kring Mod vagy Timeless Tools fabútorok), amelyek jól elférnek az adott térben.

Hogyan díszítsük a karácsonyi étkezőasztalokat semleges, monokróm színekkel?

A karácsonynak nem muszáj pirosnak vagy zöldnek lennie, sőt, idén a semleges színvilág a trend.

Ne féljen a klasszikus vörös és zöld színkombinációitól eltérő színvilágot használni, beleértve a fehéret, a krémet, a barnát és a lilát – erre buzdítanak a lakberendezők is.

A lépcsőzetes krémszínű fagyöngyök és gömbök, fényes fehér üvegkörték, dekoratív barna faszövet bélyegzők, kis fémszobrok és a levendula vegyes elemeiből kialakított háromszintes középső rész pompás látványvilágot ad az étkezőasztalok közepén.

A lakberendezők azt mondják, hogy ha lehet kerüljük az egyszerű mikulásvirág díszítést, hiszen annyi más virág és növény van, mint például a levendula, amelyek váratlan és gyönyörű színfoltot adnak az adott helyiségnek.

Hogyan válasszunk stílust?

Nagyon sok kialakítás közül lehet választani, ha stílusról van szó. A csúszó tetők és a rejtett kiegészítők mind praktikus megoldást jelentenek az alkalmi extra bútorok elhelyezésére.

A kibővíthető étkezőasztalokhoz könnyedén ültetheti a vendégeket karácsonykor, amikor mindenki megérkezett, és rengeteg helyet szabadít fel, amikor már csak négyen vannak otthon.

Kis terek vagy négyzet alakú étkezők számára a kerek talapzatú étkezőasztalok ideálisak. A szoba többi része körülötte fog áramlani és működőképes lesz. Ha a hely nagyon szűk vagy kettős rendeltetésű, ideális lehet az étkezősarok, vagy fontolja meg a padokkal ellátott étkezőasztalokat, így könnyen tárolhatja az asztal alatt, amikor már nem használja.

Ötletek és tippek

Ha már van étkezőasztala, de ötleteket keres további vendégek elhelyezésére, fontolja meg, hogy helyet szabadítson fel „svédasztalos” felszolgálással, vagy szezonális dekorációt helyezzen el a tálalószekrényen, ne pedig az asztal közepén. Számos lehetőség áll rendelkezésre kis kihajtható étkezőasztalokhoz vagy egymásba ágyazható asztalokhoz, amelyek extra étkezőhelyként vehetők igénybe, ha sok vendége van.


A figyelmetekbe ajánljuk