Közeledik a karácsony, a mézeskalács szezon pedig az ajtónkban kopogtat. Ezzel a pofonegyszerű recepttel pedig könnyen elkészítheted te is ünnepi mézeskalácskáidat, amit akár ajándékba is adhatsz, felakaszthatsz a fára vagy akár azonnal be is falhatod! Ha szereted a puha közepű és ropogós szélű mézeskalácsot, jó helyen jársz!
Hozzávalók:
- 50 dkg búzaliszt
- 15 dkg vaj
- 30 dkg méz
- 2 egész tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 3-4 teáskanál mézes fűszerkeverék vagy fahéj szegfűszeg őrölve
- 1 narancs leve és a héja lehetőleg vegyszermentes mostanában lehet kapni
Ez is érdekelhet: Íme, három lejátszási lista karácsonyi sütik készítéséhez
Ez is érdekelhet: Kiderült, hol kapható a legjobb bejgli Magyarországon
Elkészítése:
A száraz anyagokat először összekeverjük, majd hozzátesszük a mézet a vajat, a tojást, és a narancs levét. Ezt követően az egészet egy gombóccá gyúrjuk, majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni. Pihentetés után kinyújtjuk a tészttát, körülbelül ceruza vastagságúra, és a különféle formákkal kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben kb 6-7 perc alatt kisütjük maxi gázon.
Amennyiben túl száraznak tűnik a tészta, akkor egy kis tejföllel, vagy még egy kis narancslével higíthatjuk.