mézeskalács

Karácsony a konyhában – a legegyszerűbb mézeskalács recept

Közeledik a karácsony, a mézeskalács szezon pedig az ajtónkban kopogtat. Ezzel a pofonegyszerű recepttel pedig könnyen elkészítheted te is ünnepi mézeskalácskáidat, amit akár ajándékba is adhatsz, felakaszthatsz a fára vagy akár azonnal be is falhatod! Ha szereted a puha közepű és ropogós szélű mézeskalácsot, jó helyen jársz!


Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg méz
  • 2 egész tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3-4 teáskanál mézes fűszerkeverék vagy fahéj szegfűszeg őrölve
  • 1 narancs leve és a héja lehetőleg vegyszermentes mostanában lehet kapni

Elkészítése:

A száraz anyagokat először összekeverjük, majd hozzátesszük a mézet a vajat, a tojást, és a narancs levét. Ezt követően az egészet egy gombóccá gyúrjuk, majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni. Pihentetés után kinyújtjuk a tészttát, körülbelül ceruza vastagságúra, és a különféle formákkal kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben kb 6-7 perc alatt kisütjük maxi gázon.

Amennyiben túl száraznak tűnik a tészta, akkor egy kis tejföllel, vagy még egy kis narancslével higíthatjuk.

A figyelmetekbe ajánljuk