Íme, három lejátszási lista karácsonyi sütik készítéséhez

Furcsa év van mögöttünk, és nagyon úgy tűnik, hogy az előttünk álló karácsony sem alakul másképp. Persze ez senkit ne akadályozzon az ünnepi hangulat megteremtésében. A biztonsági előírásokat betartva készüljünk a szeretet ünnepére: díszítsük fel otthonunkat és karácsonyfánkat, szerezzük be szeretteink ajándékait, na meg persze süssünk. Utóbbit könnyedén feldobhatjuk egy-egy tökéletesen kiválasztott lejátszási listával.


Persze akadnak olyanok is, akik nem szeretnek a konyhában tevékenykedni – nekik készítettünk egy budapesti bejglitérképét –, az viszont biztos, hogy néhány karácsonyi dal mellett nekik is gyorsabban telik az idő az otthoni sürgés-forgásban. Mariah Carey, a Wham! vagy Michael Bublé – az előadó szinte mindegy is, a hangulat a lényeg, amiről az alábbi playlistek biztos, hogy gondoskodnak.


Chritsmas Hits

A Spotify saját, hivatalos karácsonyi lejátszási listája, nem is csoda, hogy több mint 4 millióan követik. Ebben a playlistben tényleg megtalálunk mindent a klasszikusoktól (Baby, It's Cold Outside – Frank Sinatra és Dorothy Kristen előadásában), a legnépszerűbb dalokon át (All I Want for Christmas, Mariah Carey), egészen a legmodernebb feldolgozásokig (Ariana Grandétól a Santa Baby). Csak képzeljük magunkat a konyhába, ahogy sütjük a legfinomabb karácsonyi finomságokat.

Ugye, mennyire jó?

Christmas Classics

Szintén a streaming-szolgáltató egyik saját lejátszási listája, amit közel 2,3 millióan követnek. Azokat a dalokat fogjuk megtalálni ebben az összeállításban, amiket jóeséllyel hallhatunk a legjobb karácsonyi filmekben. Ha igazán nosztalgiázni szeretnénk mézeskalácssütés közben, ez a nekünk való playlist. Eartha Kitt, Bing Crosby, Peggy Lee és Elvis Presley – csak pár név azok közül, akiknek a dalait meghallgatjuk.

Christmas Pop

Persze az is előfordulhat, hogy a klasszikusok helyett inkább valami modernebbet hallgatnánk sütögetés közben, valami olyat, amire akár bulizhatunk is egy-egy pogácsa kiszaggatása közben. Ha ebbe a kategóriába soroljuk magunkat, akkor mindenképp a Christmas Pop-playlistet válasszuk, ebben ugyanis mindent megtalálunk, ami egyszerre karácsonyi és populáris: Sam Smith, Liam Payne, de akár a Little Mix ünnepi dalaira is táncolhatunk saját konyhánk közepén.

A figyelmetekbe ajánljuk