Furcsa év van mögöttünk, és nagyon úgy tűnik, hogy az előttünk álló karácsony sem alakul másképp. Persze ez senkit ne akadályozzon az ünnepi hangulat megteremtésében. A biztonsági előírásokat betartva készüljünk a szeretet ünnepére: díszítsük fel otthonunkat és karácsonyfánkat, szerezzük be szeretteink ajándékait, na meg persze süssünk. Utóbbit könnyedén feldobhatjuk egy-egy tökéletesen kiválasztott lejátszási listával.


Persze akadnak olyanok is, akik nem szeretnek a konyhában tevékenykedni – nekik készítettünk egy budapesti bejglitérképét –, az viszont biztos, hogy néhány karácsonyi dal mellett nekik is gyorsabban telik az idő az otthoni sürgés-forgásban. Mariah Carey, a Wham! vagy Michael Bublé – az előadó szinte mindegy is, a hangulat a lényeg, amiről az alábbi playlistek biztos, hogy gondoskodnak.


Chritsmas Hits

A Spotify saját, hivatalos karácsonyi lejátszási listája, nem is csoda, hogy több mint 4 millióan követik. Ebben a playlistben tényleg megtalálunk mindent a klasszikusoktól (Baby, It's Cold Outside – Frank Sinatra és Dorothy Kristen előadásában), a legnépszerűbb dalokon át (All I Want for Christmas, Mariah Carey), egészen a legmodernebb feldolgozásokig (Ariana Grandétól a Santa Baby). Csak képzeljük magunkat a konyhába, ahogy sütjük a legfinomabb karácsonyi finomságokat.

Ugye, mennyire jó?

Christmas Classics

Szintén a streaming-szolgáltató egyik saját lejátszási listája, amit közel 2,3 millióan követnek. Azokat a dalokat fogjuk megtalálni ebben az összeállításban, amiket jóeséllyel hallhatunk a legjobb karácsonyi filmekben. Ha igazán nosztalgiázni szeretnénk mézeskalácssütés közben, ez a nekünk való playlist. Eartha Kitt, Bing Crosby, Peggy Lee és Elvis Presley – csak pár név azok közül, akiknek a dalait meghallgatjuk.

Christmas Pop

Persze az is előfordulhat, hogy a klasszikusok helyett inkább valami modernebbet hallgatnánk sütögetés közben, valami olyat, amire akár bulizhatunk is egy-egy pogácsa kiszaggatása közben. Ha ebbe a kategóriába soroljuk magunkat, akkor mindenképp a Christmas Pop-playlistet válasszuk, ebben ugyanis mindent megtalálunk, ami egyszerre karácsonyi és populáris: Sam Smith, Liam Payne, de akár a Little Mix ünnepi dalaira is táncolhatunk saját konyhánk közepén.

A figyelmetekbe ajánljuk