Egy karácsonyfa, rajta díszekkel.
Az ünnepi slágerek manapság összeforrtak a karácsonyi készülődéssel. Nincs is jobb dolog annál, mint amikor fadíszítés közben a háttérben egy kellemes dal szól, pont emiatt nagyon nem mindegy milyen számokat rakunk rá az ünnepi playlistünkre. Ennek apropóján az alábbi cikkben, öt olyan kihagyhatatlan karácsonyi dalt mutatunk be, amely garantáltan bearanyozza a Szentestét!

Wham: Last Christmas

Meglepő módon minden idők egyik legnépszerűbb ünnepi popdalának a megjelenése évében, 1984-ben meg kellett elégednie a karácsonyi slágerlisták második helyezésével. Ebben az évben adta ki ugyanis a Band Aid a Do They Know It's Christmas-t (amelyen George Michael is közreműködött), amely 1984-ben mondhatni „mindent vitt".

A Last Christmas az elkövetkezendő évtizedekben az egyik legfontosabb ünnepi dallá vált, 2017-ben pedig visszatért a toplisták második helyére, miután a rajongók megpróbálták a slágert a dobogó legfelső fokára juttatni az előző év karácsonyán elhunyt George tiszteletére. 2020-ban végül sikerült elhódítani a hőn áhított első helyet.

Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You

Az 1994-ben megjelent modern karácsonyi klasszikus azóta is minden évben hatalmas sikert arat. November elejétől december végéig gyakorlatilag nem lehet úgy végigmenni egy bevásárlóközpontban, hogy ne csendüljön fel ez az alkotás.

A 16 millió eladott példány okán a dal továbbra is Mariah Carey legnagyobb nemzetközi slágere, és minden idők 11. legkelendőbb kislemeze.

Jackson 5: Santa Claus Is Coming To Town

A dalból Justin Biebertől Michael Bubléig szinte mindenki készített már egy-egy saját verziót, de Michael Jackson és testvérei próbálkozása talán a leggroove-osabb és legszórakoztatóbb mind közül.

Bobby Helms: Jingle Bell Rock

1957-es megjelenését követően ez a rockabilly dalocska öt egymást követő évben vezette a karácsonyi slágerlistákat, így már a '60-as évek elejére igazi ünnepi klasszikusnak számított.

A dal azóta is atombiztos szereplője a karácsonyi válogatáslemezeknek és playlisteknek, ugyanolyan szinonimája az ünnepnek, mint a díszek és a mézeskalács.

Frank Sinatra: Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow

Frank Sinatra jazzes ünnepi dala a hideg időjárásról szól, amely ugyan a tél jelentős részén komoly fejfájást okoz az embereknek, karácsonykor mégis az ünnep egyik legfontosabb jelképe. Külön érdekesség, hogy a későbbi sláger Sinatra eredeti karácsonyi lemezén nem szerepelt, a frissített válogatásalbumra mégis felkerült.



Forrás: ITT, ITT és ITT

A figyelmetekbe ajánljuk