Hagymachips
Fotó: Shutterstock/AI

Illusztráció – a tartalmat mesterséges intelligencián alapuló képalkotó rendszer hozta létre.

Az új őrület, ami meghódította az internetet: így készül a hagymachips!

Egy baráti összejövetel, egy filmezős este során jellemzően a nachos, a pattogatott kukorica és különféle édességek szoktak az asztalra kerülni. Létezik azonban egy olyan friss ropogtatnivaló is, ami pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul garantáltan lenyűgözi majd az ismerőseinket. Ez nem más, mint a hagymachips, aminek elkészítéséhez sem különösebb előkészületekre, sem konyhai tudományra nem lesz szükség! Recept.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 nagyobb fej hagyma, kb. 0,5 cm vastag karikákra vágva
  • reszelt parmezán
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék.

Elkészítése:

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  • Vágjuk fel a hagymákat vékony karikákra késsel vagy mandolinnal.
  • Szórjuk a reszelt parmezánt egyenletesen a sütőpapírra, majd helyezzük rá a hagymakarikákat.
  1. Az egészet kenjük meg olívaolajjal, majd szórjuk meg olasz fűszerkeverékkel.
  2. Süssük 20–22 percig, vagy addig, amíg a hagyma szélei aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
  3. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk pár percet hűlni, mielőtt leemelnénk a hagymachipseket a papírról.

(Forrás: The Kitchn)

A figyelmetekbe ajánljuk