Egy baráti összejövetel, egy filmezős este során jellemzően a nachos, a pattogatott kukorica és különféle édességek szoktak az asztalra kerülni. Létezik azonban egy olyan friss ropogtatnivaló is, ami pillanatok alatt elkészíthető, ráadásul garantáltan lenyűgözi majd az ismerőseinket. Ez nem más, mint a hagymachips, aminek elkészítéséhez sem különösebb előkészületekre, sem konyhai tudományra nem lesz szükség! Recept.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 nagyobb fej hagyma, kb. 0,5 cm vastag karikákra vágva
- reszelt parmezán
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál olasz fűszerkeverék.
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
- Vágjuk fel a hagymákat vékony karikákra késsel vagy mandolinnal.
- Szórjuk a reszelt parmezánt egyenletesen a sütőpapírra, majd helyezzük rá a hagymakarikákat.
- Az egészet kenjük meg olívaolajjal, majd szórjuk meg olasz fűszerkeverékkel.
- Süssük 20–22 percig, vagy addig, amíg a hagyma szélei aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
- Vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk pár percet hűlni, mielőtt leemelnénk a hagymachipseket a papírról.
(Forrás: The Kitchn)