Nincs jobb egy egyszerű és elegáns tésztaételnél. Bár a tésztákat gyakran gyors és kényelmes fogásoknak tartják, amelyeket akár egy zsúfolt hétköznapon is könnyen össze lehet dobni, ez azonban nem vesz el az értékükből. Ha pedig unjuk a hagyományos bolognait és carbonárát, érdemes kipróbálni ezt a karamellizált hagymás verziót!
Összetevők:
- 3 közepes fehér hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál barna cukor
- egy csomag spagetti
- 2 evőkanál vaj
- reszelt parmezán
- só és fekete bors, ízlés szerint
Olvasd el ezt is! Spenótból tészta? Pár perc alatt te is elkészítheted!
Elkészítése:
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk csíkokra. Ezután egy nagy serpenyőbe tegyünk egy kis olajat, kapcsoljunk alacsony hőfokra, majd adjuk hozzá a hagymát. Hagyjuk a keveréket lassan párolódni, időnként keverjük meg, miközben a hagyma karamellizálódik. Amikor a hagyma már puha és barnul, adjuk hozzá a balzsamecetet és a barna cukrot.
Főzzük még 5 percig, majd vegyük le a tűzről. Ezt követően főzzük meg a spagettit egy nagy fazék, sós forrásban lévő vízben.
A spagetti leszűrése előtt vegyünk egy csészével a tészta főzővizéből. Adjuk a spagettit a karamellizált hagymás keverékhez, majd tegyük hozzá a vajat, a parmezánt és a vizet. Keverjük jól össze, majd tálalás előtt fűszerezzük sóval és borssal.