Újabb receptért őrül meg az internet: így készül a karamellizált hagymás tészta

Újabb receptért őrül meg az internet: így készül a karamellizált hagymás tészta

Nincs jobb egy egyszerű és elegáns tésztaételnél. Bár a tésztákat gyakran gyors és kényelmes fogásoknak tartják, amelyeket akár egy zsúfolt hétköznapon is könnyen össze lehet dobni, ez azonban nem vesz el az értékükből. Ha pedig unjuk a hagyományos bolognait és carbonárát, érdemes kipróbálni ezt a karamellizált hagymás verziót!


Összetevők:

  • 3 közepes fehér hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál barna cukor
  • egy csomag spagetti
  • 2 evőkanál vaj
  • reszelt parmezán
  • só és fekete bors, ízlés szerint

Elkészítése:

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk csíkokra. Ezután egy nagy serpenyőbe tegyünk egy kis olajat, kapcsoljunk alacsony hőfokra, majd adjuk hozzá a hagymát. Hagyjuk a keveréket lassan párolódni, időnként keverjük meg, miközben a hagyma karamellizálódik. Amikor a hagyma már puha és barnul, adjuk hozzá a balzsamecetet és a barna cukrot.

Főzzük még 5 percig, majd vegyük le a tűzről. Ezt követően főzzük meg a spagettit egy nagy fazék, sós forrásban lévő vízben.

A spagetti leszűrése előtt vegyünk egy csészével a tészta főzővizéből. Adjuk a spagettit a karamellizált hagymás keverékhez, majd tegyük hozzá a vajat, a parmezánt és a vizet. Keverjük jól össze, majd tálalás előtt fűszerezzük sóval és borssal.

A figyelmetekbe ajánljuk