fűszernövények

3 egyszerű tipp, hogy mindig frissek legyenek a fűszernövényeid

Ezekkel az egyszerű tárolási tippekkel hetekig frissen tarthatjuk a fűszernövényeket. Próbáld ki te is!


Koriander, petrezselyem, menta és bazsalikom

A koriander, a petrezselyem, a menta és a bazsalikom tárolása trükkös lehet, mert hajlamosak gyorsan elhervadni. A titok egy kis pohár víz.

Először is, tisztítsuk meg és készítsük elő megfelelően őket. Távolítsuk a madzagot, amikkel csokorba kötötték őket. Ezután futtassuk őket a csap alá, és óvatosan rázzuk le róluk a szennyeződéseket. Miután megtisztultak, szárítsuk meg a fűszernövényeket egy tiszta konyharuhával vagy salátaforgatóval. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon rajta nedvesség, így megakadályozhatjuk a felszíni baktériumok és szennyeződések elszaporodását.

Ez is érdekelhet: Sazón: a fűszermix, ami garantáltan jobbá tesz minden ételt

Ezután vágjunk le pár centit a végéből, majd tegyük őket függőlegesen vízzel teli üvegbe, ügyelve arra, hogy a levelek viszont ne érjenek a vízhez. Ezt követően helyezzünk egy átlátszó műanyag zacskót a levelek tetejére. A koriandert, a petrezselymet és a mentát tároljuk a hűtőszekrényben. A bazsalikomot a legjobb a pulton, de közvetett napfényben tartani.

Unsplash

Rozmaring, kapor, zsálya, kakukkfű, metélőhagyma és oregánó

Míg a puha fűszernövények érzékenyebbek, a keményebb fűszernövények, mint a rozmaring, kapor, zsálya, kakukkfű, metélőhagyma és oregánó, kicsit rugalmasabbak, és nem száradnak ki olyan könnyen.

Bár a keményebb fűszernövények egy pohár vízzel is frissen tarthatók, a legjobb módja a tárolásuknak, ha lazán nedves papírtörlőbe csomagoljuk őket, és szorosan záródó edényben vagy újrahasználható zacskóban tartjuk a hűtőszekrényben, hogy megakadályozzuk az oxigén bejutását és a levelek hervadását. Ahogy a papírtörlő megszárad, gondoskodjunk az újranedvesítésről.

Olvasd el ezt is! A tökéletes marhapörkölt titka egy nagyon egyszerű fűszer

Ha a friss fűszernövényekről megfelelően gondoskodunk, akár két-három hétig is eltarthatók. A nedvességtartalom szabályozása és e tippek maximális kihasználása érdekében fontoljuk meg, hogy kisebb tételekre osztjuk, és külön tároljuk őket.

Fagyasztás

Ha a fűszernövényeket még tovább szeretnénk tárolni, fagyasszuk le őket. A kemény fűszernövények lefagyasztásánál tekerjük őket nedves papírtörlőbe, majd tegyük egy felcímkézett, újrazárható zacskóba. Kisebb mennyiségeket is porciózhatunk.


A figyelmetekbe ajánljuk