gordon ramsay főz

A titkos fűszer, amivel Gordon Ramsay szerint tökéletes lesz a sült csirke

A világhírű sztárséf, Gordon Ramsay újabban TikTokon osztja meg követőinek főzési tanácsait, praktikáit. Most pedig azt is megmutatta, hogy ő miképp készíti el a tökéletes sült csirkét, amihez egyetlen titkos fűszerre lesz szükségünk.



A rövid videóban láthatjuk, amintGordon Ramsay a csirkehúst tojással keni meg, majd szecsuáni borssal szórja meg alaposan. Az ősi kínai fűszernek enyhén gyümölcsös íze van, ugyanakkor a nyelvvel érintkezve kissé bizsergő, zsibbasztó hatása is van, ez egészen különleges ízélményt nyújthat azoknak, akik kedvet kaptak a Ramsey-féle csirke elkészítéséhez – írja a The Daily Meal.

Ez is érdekelhet: Így készíts vaníliakivonat házilag!

A szecsuáni bors Kínában, Szecsuán tartományban őshonos, de Kína mérsékelt éghajlatú részein, Japánban, a Himalájában és Észak-Amerikában is megtalálható. Bár borsnak nevezik, valójában nem tartozik a borsok családjába, csupán a szárított bogyók kinézete hasonlít rá.

A különleges fűszerben hidroxi-alfa-sansool nevű összetevő található, ami intenzíven hat a sejtreceptorokra. Ezért érezhetjük azt a fogyasztása során, mintha mini elektrosokk érné az ízlelőbimbókat, sőt, akár az egész arcunkat. Így amíg ennek a hatása fennáll, a molekula megakadályozza, hogy ugyanezekre a sejtreceptorokra hatással legyen a csípős ételekben megbújó kapszaicin.

Olvasd el ezt is! Sazón: a fűszermix, ami garantáltan jobbá tesz minden ételt

Amikor pedig csilit és a szecsuáni borsot egy pácban összekeverjük, a csili ízét és illatát intenzívnek érezhetjük, viszont az erőssége kevésbé lesz erőteljes. Épp ezért gyakran gyakran csípősebb fűszerekkel párosítják.

A figyelmetekbe ajánljuk