vaníliakivonat

A házi vaníliakivonat sokkal finomabb és olcsóbb is, mint a bolti.


Hozzávalók:

  • 7,5 dl semleges ízű, 40%-os alkohol (bourbon, vodka, brandy, rum)
  • 6 darab vaníliarúd

Elkészítése:

Készítsünk elő 12 darab kb. 60-65 milliliteres üvegcsét, majd öntsük szét az alkoholt az üvegekbe.
Mindegyik vaníliarudat vágjuk ketté hosszában, hogy a magok előkerüljenek. Utána vágjuk félbe a rudakat, hogy értelemszerűen 12 darabunk legyen.

Tegyünk minden üvegcsébe egy darab vaníliarudat. Zárjuk le az üvegeket, és alaposan rázzuk össze. Minimum 4 hétig érdemes állni hagyni, mielőtt használnánk, de annál jobb, minél tovább hagyjuk. Az egy hónap alatt pedig néha-náha rázzuk meg.

A figyelmetekbe ajánljuk