A konyhai trükköknek se szeri, se száma: bemutattuk már, hogy mire használhatjuk az üres ketchupos üveget, hogy hogyan készíthetünk főtt tojást air fryerrel, de azt is, hogy mire használhatjuk a fogselymet főzés közben. Most pedig a szakácsok egyik legnagyobb rémálmának, a fokhagymapucolásnak a megkönnyítésében segítünk.
Ez is érdekelhet! Ezzel a hétköznapi zöldség trükkel lesz tökéletes a tükörtojás
A TheKitchn mutatja be azt a már-már nevetségesen egyszerű trükköt, amellyel alig 20 másodperc alatt tökéletesen megtisztíthatjuk a gerezdekből álló zöldséget. Nincs másra szükségünk, csak egy mikrohullámú sütőre, amelybe behelyezzük egybe az egész fokhagymát.
Ezután indítsunk el egy félperces programot és figyeljük az eseményeket, ugyanis
pár másodpercen belül a fokhagyma egyszerűen ledobja magáról a héját.
Ezt is olvasd el! Tökéletes banánkenyeret szeretnél? Ezt a hozzávalót ne hagyd ki belőle!
Vegyük ki a mikróból, de figyeljünk, mert ennyi idő alatt is felforrósodhat! Majd egy-két apró mozdulattal máris megszabadíthatjuk a zöldséget a felesleges maradék héjtól és máris használhatjuk az ételekhez!