Fokhagymapucolás
Fotó: Shutterstock

Ezzel a trükkel 20 másodperc alatt meg is pucolhatjuk a fokhagymát

Fokhagymapucolás a mikróban? Ezzel a trükkel lehetséges!

Kevés dolog van, ami idegőrlőbb és időigényesebb a konyhában, mint a fokhagyma megpucolása. Szétszedni gerezdekre, majd egyenként nekiállni lehántani róla a külső réteget hosszú perceket vehet igénybe, amely közben az embernek a főzéstől is elmegy a kedve. Létezik azonban egy trükk, amivel pillanatok alatt megpucolhatjuk ezt a hagymafélét – ráadásul mindössze csak egy mikró kell hozzá!

A konyhai trükköknek se szeri, se száma: bemutattuk már, hogy mire használhatjuk az üres ketchupos üveget, hogy hogyan készíthetünk főtt tojást air fryerrel, de azt is, hogy mire használhatjuk a fogselymet főzés közben. Most pedig a szakácsok egyik legnagyobb rémálmának, a fokhagymapucolásnak a megkönnyítésében segítünk.

Ez is érdekelhet! Ezzel a hétköznapi zöldség trükkel lesz tökéletes a tükörtojás

A TheKitchn mutatja be azt a már-már nevetségesen egyszerű trükköt, amellyel alig 20 másodperc alatt tökéletesen megtisztíthatjuk a gerezdekből álló zöldséget. Nincs másra szükségünk, csak egy mikrohullámú sütőre, amelybe behelyezzük egybe az egész fokhagymát.

Ezután indítsunk el egy félperces programot és figyeljük az eseményeket, ugyanis

pár másodpercen belül a fokhagyma egyszerűen ledobja magáról a héját.

Ezt is olvasd el! Tökéletes banánkenyeret szeretnél? Ezt a hozzávalót ne hagyd ki belőle!

Vegyük ki a mikróból, de figyeljünk, mert ennyi idő alatt is felforrósodhat! Majd egy-két apró mozdulattal máris megszabadíthatjuk a zöldséget a felesleges maradék héjtól és máris használhatjuk az ételekhez!

A figyelmetekbe ajánljuk