rántott csikre szárnyak

Furcsa trükk a konyhában – így érdemes nekifognod a rántott hús készítésének!

A rántott csirke egy klasszikus étel, amely a maga egyszerűségével sokak egyik nagy kedvence. Habár az elkészítése nem túl bonyolult, igencsak pepecselős. A konyha pedig maszatos és rendetlen lesz, miután az olajban pattogzó hús szinte mindent szétfröcskölt. De semmi ok a pánikra, egy aprócska trükkel ezt elkerülhetjük.


A rohanó világnak és az internetnek köszönhetően, szinte hetente belebotlik az ember egy olyan konyhai vagy főzési trükkbe, amit érdemes lehet kipróbálni. Általában hatékonyak, időtakarékosak és nem utolsó sorban lehengerlőek. A következő tippre pedig a The Kitchn lett figyelmes, amit egy Nasyhevrt nevű felhasználó tett közzé a TikTokon.

A hackben a férfi bemutatja azt a trükköt, amellyel rendkívül ropogósra süti csirkéjét, miközben minimalizálja a rendetlenséget, amit a forró olajban sülő hús okozhat.

Ez is érdekelhet:Meglepő trükknek köszönhetően lesz sokkal finomabb a bolognai

Miképp lehet elérni ezt? Vízzel!

A videóban látható, ahogy a férfi fog egy panírozott csirkedarabot, amit vízbe márt, majd hagyja, hogy a felesleg teljesen lecsöpögjön, mielőtt a zsiradékba helyezi.

A módszer elég unortodoxnak hangzik, de az eredmények magukért beszélnek. Sütés után a csirkedarabok rendkívül ropogósra sülnek, és sem zsír, sem panírozási fröccsenés nem maradt utánuk.

A kommentelők azonban vegyes érzelmekkel fogadták a trükköt. Egyes felhasználók kíváncsiak lettek, míg másokat feldúlt az ötlet – de addig nem érdemes háborogni, amíg ki nem próbálták!


A figyelmetekbe ajánljuk