Főzés.

4 konyhai trükk, ami a kezdőktől a profikig bárkinek óriási segítséget nyújthat

Ugyan a konyhai sürgés-forgás sokak számára egy felvillanyozó vagy épp megnyugtató hatással rendelkező tevékenység, azonban vannak olyan technikák, amelyekkel megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.


Borosüveget a sodrófa helyett!

Rodrigo Abreu/Unsplash

Valószínűleg sokakkal előfordult, hogy pont szükség lett volna egy sodrófára, azonban sehol nem találták a szükséges eszközt. Ilyenkor nem kell kétségbe esni, ugyanis egy üres borosüveg tökéletesen megfelel erre a célra.

Fontos azonban kiemelni, az üveget csak akkor szabad használni, ha a külseje makulátlanul tiszta, az ellenkező esetben ugyanis komoly kárt tehetünk az ételben.

A fogselyem aranyat érhet!

Shutterstock

Ugyan ez a praktika közel sem működik minden finomságnál, azonban a kecskesajthoz, illetve a sajttortához hasonló krémes ételek esetében egy fogselyemmel is el tudjuk szeletelni az ételeket, nem szükséges hozzájuk semmilyen kés.

Ráadásul a fogselyemmel nem csak tiszta szeleteket kaphatunk, de a vágási folyamat során nem nyomja össze vagy lapítja le a puhább ételeket.

Arra azonban érdemes figyelni, hogy a fogselyem lehetőleg ne legyen mentaillatú.

Ez is érdekelhet: Ebből a hétköznapi hozzávalóból már pár csepp is csodát művel a krumplival

Olajat a tésztára!

Karolina Kołodziejczak/Unsplash

Ugyan a legtöbben azt a praktikát használják, hogy egy vízzel telelévő nagy edényben főzik a tésztát, hogy ne tapadjon össze az étel, azonban van egy másik megoldás is, amit érdemes alkalmazni.

Egyes professzionális szakácsok azt a trükköt használják, hogy néhány csepp olajat adnak a vízhez, ennek köszönhetően pedig a tészta szálai biztosan nem állnak majd össze.

Ha pizza, akkor olló!

Vit Ch/Unsplash

Valószínűleg senkinek sem ismeretlen az a jelenet, amikor a nemrég megsült pizzát az ember egy késsel igyekszik felszeletelni, azonban a végeredmény enyhén szólva sem lesz az igazi.

Van azonban egy módszer, amellyel gyönyörű pizzaszeleteket lehet kapni: egész pontosan fogni kell egy ollót és nemes egyszerűséggel fel kell vágni az ételt.

Forrás: ITT

A figyelmetekbe ajánljuk