Ugyan a konyhai sürgés-forgás sokak számára egy felvillanyozó vagy épp megnyugtató hatással rendelkező tevékenység, azonban vannak olyan technikák, amelyekkel megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.
Borosüveget a sodrófa helyett!
Valószínűleg sokakkal előfordult, hogy pont szükség lett volna egy sodrófára, azonban sehol nem találták a szükséges eszközt. Ilyenkor nem kell kétségbe esni, ugyanis egy üres borosüveg tökéletesen megfelel erre a célra.
Fontos azonban kiemelni, az üveget csak akkor szabad használni, ha a külseje makulátlanul tiszta, az ellenkező esetben ugyanis komoly kárt tehetünk az ételben.
A fogselyem aranyat érhet!
Ugyan ez a praktika közel sem működik minden finomságnál, azonban a kecskesajthoz, illetve a sajttortához hasonló krémes ételek esetében egy fogselyemmel is el tudjuk szeletelni az ételeket, nem szükséges hozzájuk semmilyen kés.
Ráadásul a fogselyemmel nem csak tiszta szeleteket kaphatunk, de a vágási folyamat során nem nyomja össze vagy lapítja le a puhább ételeket.
Arra azonban érdemes figyelni, hogy a fogselyem lehetőleg ne legyen mentaillatú.
Ez is érdekelhet: Ebből a hétköznapi hozzávalóból már pár csepp is csodát művel a krumplival
Olajat a tésztára!
Karolina Kołodziejczak/Unsplash
Ugyan a legtöbben azt a praktikát használják, hogy egy vízzel telelévő nagy edényben főzik a tésztát, hogy ne tapadjon össze az étel, azonban van egy másik megoldás is, amit érdemes alkalmazni.
Egyes professzionális szakácsok azt a trükköt használják, hogy néhány csepp olajat adnak a vízhez, ennek köszönhetően pedig a tészta szálai biztosan nem állnak majd össze.
Ha pizza, akkor olló!
Valószínűleg senkinek sem ismeretlen az a jelenet, amikor a nemrég megsült pizzát az ember egy késsel igyekszik felszeletelni, azonban a végeredmény enyhén szólva sem lesz az igazi.
Van azonban egy módszer, amellyel gyönyörű pizzaszeleteket lehet kapni: egész pontosan fogni kell egy ollót és nemes egyszerűséggel fel kell vágni az ételt.
Forrás: ITT